Palkovics: A technológiai kihívások megoldására jött létre az új minisztérium

2018. május 14. 14:13

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a technológiai kihívások megoldására jött létre – jelentette ki Palkovics László hétfőn. A miniszterjelölt szerint erre a minisztériumi szerkezetre azért van szükség, mert a folyamatosan változó környezeti kihívásokat csak integráltan lehet kezelni.

Az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottsága támogatta az innovációért és technológiáért felelős miniszterjelölt kinevezését hétfői ülésén, Palkovics László 7 igen szavazatot kapott 2 tartózkodás mellett. A miniszterjelölt kinevezése előtti meghallgatásán elmondta: az Innovációs és Technológiai Minisztérium a technológiai kihívások megoldására jött létre. Erre a minisztériumi szerkezetre azért van szükség, mert a folyamatosan változó környezeti kihívásokat csak integráltan lehet kezelni – mutatott rá.

Palkovics László a tárca által lefedett szakpolitikák közül példaként említette az energia- és a klímapolitikát, az infokommunikációt, a közlekedést és a fenntarthatóságot. Ismertetése szerint a minisztérium feladatkörébe tartozik majd egyebek között a vasúti és a közúti közlekedési hálózat fejlesztése, Magyarország energiaellátásának biztosítása, a Nemzeti Éghajlatvédelmi Stratégia előkészítése parlamenti elfogadásra, valamint a hulladékgazdálkodás.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/129590