Milyen az élet Kim Dzsong Un-ként?

2018. május 14. 20:24

A BBC utánajárt, milyen tömeggyilkos diktátorok névrokonaként Dél-Koreában élni.

Szórakoztató összeállítást közölt a BBC – olyan koreai férfiakat kerestek fel, akik azonos névvel élnek már évtizedek óta Dél-Koreában, mint az északi Kim-dinasztia vezetői. A videó arra hivatott rávilágítani, milyen kényelmetlenné is válhat a mindennapi életben egy tömeggyilkos diktátor neve. 

A három megszólaltatott férfi között találunk Kim Ir-Szent, Kim Dzsong Ilt, és Kim Dzsong Unt is, tehát az egész északi Kim-família reprezentálva van.

Kim Dzsong Il arról panaszkodik, Phenjan összes utcája az ő nevével van kitáblázva. „A szüleim biztos nem figyeltek oda annyira...sosem szerettem a nevem” – nevet a 2011-ben elhunyt diktátor névrokona.

„Régebben szép névnek számított. Olyasminak, amikor egy fiúnak lányos neve van” – meséli Kim Dzsong Un – „de az elmúlt években elkezdtek »Kedves Vezetőnek« hívni”.

Kim Ir Szen arról számol be, ha az államigazgatásban vagy a politikai életben dolgozna, már megváltoztatta volna nevét. „Ha egyszer hallod, sosem felejted el a nevem!” – viccelődött.

A legidősebb Kim azt is elmondta, egyszer volt egy alkalmazottja, akit Kim Dzsong Ilnek hívtak. „Én voltam a főnöke. Pont mint Észak-Koreában! A fiú követi az apa parancsait!” 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/129610