Magyar csoda

2018. május 13. 09:18

Mátyás Győző
168 Óra

Az uniós pénz meg, hát az ugyan mit fáj az ellenzéknek? Ahelyett hogy együtt örülne, hogy ilyen kópésan túljárunk a hanyatló nyugati eszükön és szabadságharcolás közben unortodox módon megvágjuk őket.

„Én, aki az alhelyettes funkcionárius helyettességig vittem, jól tudom, hogy a példaértékű sikerembereket mindig eléri a rosszindulatú gáncsoskodás fullánkja. Amilyet itten az ellenzék tanúsít. Ahelyett, hogy büszkék lennének a mi nagy közös eredményünkre, a Lőrinc barátunkra. Irigykedve megkérdőjelezik a sikerének gyümölcsét, mert szerintük ez csak ordas nagy korrupció. Ez kérem, puszta rágalom, s ezzel ugye meg is cáfoltuk a rágalmat.

Vagy azt állítják, hogy ez a világraszóló gazdagodási diadal csak azért jöhetett létre, mert Felcsút ékköve a miniszterelnök úr barátja. De hát ezt maga Lőrinc barát is mondta, mármint, hogy ez a nagy eredmény »Isten, a szerencse és Orbán Viktor segítségének« köszönhető. (Bár az nem érthető, hogy Istent meg Orbán Viktort miért kell megkülönböztetni.) Talán az itt a baj, hogy a miniszterelnök úrnak van barátja, s azért már mindjárt sújtsa őt a hátrányos helyzet átka? Ahelyett, hogy a sok ellendrukker, amelyik egy stadiont se bír felépíteni, látná azt a példaértékű törődést, ahogy a magasra jutott ember gondoskodik a szűkebb pátriárkájáról. Hogy nem hagyja az út szélén. Hát mi más volna ez, mint a kereszténydemokrácia melege. Jól mondom? Csak mert ez a kereszténydemokrácia még olyan új dolog mifelénk.

Meg azt is a mi világraszóló sikerembereink szemére szokták vetni, hogy ellopják az uniós pénzt, meg hogy a túlárazott állami megrendelésekkel fosztogatják a közös kasszát. Hát ez annyira világos, mint egy Elios lámpa, hogy itten az fáj a vernyákoló ellenzéknek, hogy végre a magyar emberek helyzetbe hozása folyik, és nem a multik profitját növeljük. Hát talán az lenne jó ezeknek a hazátlanoknak, azt akarják, hogy Brüsszel zsebét tömjük, meg hogy a Sorosé legyen a magyar emberek pénze, mi? Mert ezeknek a magyar emberek érdeke az semmi, csak mindig a külföld szolgálatának haptákja. Az uniós pénz meg, hát az ugyan mit fáj az ellenzéknek? Ahelyett hogy együtt örülne, hogy ilyen kópésan túljárunk a hanyatló nyugati eszükön és szabadságharcolás közben unortodox módon megvágjuk őket. És ha nem tetszik, majd meghosszabbítjuk a kisvasutat Brüsszelig!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/129533

Ajánljuk még a témában