Szingapúrban jöhet a Trump – Kim Dzsong Un-csúcs

2018. május 10. 07:40

Amerikai sajtóértesülések szerint a délkelet-ázsiai városállamban találkozhat az amerikai és az észak-koreai vezető.

Amerikai sajtóértesülések szerint Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető Szingapúrban találkozik majd.

Meg nem nevezett kormányzati forrásokra hivatkozva több amerikai médium – köztük a The Hill című lap, a The New York Times, vagy a CNN hírtelevízió – is egybehangzóan állítja, hogy az amerikai elnök és az észak-koreai vezető csúcstalálkozója Szingapúrban lesz majd.

A sajtóértesülések szerdán este láttak napvilágot, azt követően, hogy Donald Trump kizárta, hogy az Észak- és Dél-Korea közötti demilitarizált övezetben, Panmindzsonban lenne a helyszín, amint azt ő először javasolta. A The Wall Street Journal az elnök közlése után egyetlen lehetőségként azonnal Szingapúrt nevezte meg. A CNN a Fehér Ház meg nem nevezett tisztségviselőire hivatkozva azt jelentette: az amerikai kormányzat számára Szingapúr semlegesebb, s ezért kedvezőbb lenne minden más, javasolt helyszínnél. 

„Egyelőre csak annyit mondhatok, hogy megvan a dátum és a helyszín, de pillanatnyilag ennél többet nem jelenthetek be” – fogalmazott szerdai sajtóértekezletén Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/129408