Megbüntették az egri kórházigazgatót

2018. május 9. 22:26

A Fidesz mellett kampányolt dolgozóinak, az NVB megbírságolta.

Megbüntette a Nemzeti Választási Bizottság Vácity Józsefet, az egri Markhot Ferenc Kórház igazgatóját, adja közre a hvg.hu.

Vácity ellen a helyi LMP-s Komlósi Csaba emelt kifogást. A politikus azt kifogásolta, hogy az április 8-i választás előtt a kórházigazgató az intézmény dolgozói között levelet küldött szét, melyben támogatásáról biztosította Nyitrai Zsolt Fidesz-KDNP-s jelöltet.

A levélben úgy fogalmazott:  „Most talán néhányan azt mondják, hogy egy kórház főigazgatója nyíltan ilyet nem tehet. De igen, megtehetem; mert nekem az a dolgom, feladatom, hogy a kórházunkat úgy irányítsam, hogy az a munkatársi közösségnek a legjobb legyen, és ezáltal a reánk bízott betegeket a lehető legjobban tudjuk szolgálni”. Dicsérte Nyitrai Zsoltot is, aki szerinte  „a jó gazda szemével folyamatosan figyelt, és soha senki annyi anyagi és erkölcsi támogatást nem harcolt ki”, mint Nyitrai.

Ezután egy táblázatot is mellékelt, „Kire szavazzunk” fejléccel, melyben pontokba szedve felsorolta, szerinte miben is fejlődött az ország a balliberális kormányzatokhoz képest.

Forrás: hvg.hu

Mindezek alapján az NVB 138,000 forint megfizetésére kötelezte Vácity Józsefet. Vácity egyébként kifejtette, szerinte ő nem a Fidesz és Nyitrai támogatására buzdított, csupán azt osztotta meg alkalmazottaival, ő kire szavaz.

Vácity – aki egyébként baján fideszes önkormányzati képviselőként is tevékenykedik – nem úgy tűnik, hogy megbánást tanúsított volna. Egy székelyviccbe ültetve fejtette ki, szerinte „megérte” az akció.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/129399