A nép ellenségei

2018. május 8. 08:15

Vásárhelyi Mária
168 Óra

Lányainkat, kultúránkat, törvényeinket és munkánkat sokkal inkább fenyegeti a kormány politikája, mint azok a menekültek, akik egyébként sincsenek.

„A kormánypártok 2015 óta tartó menekültellenes gyűlöletkampányának fókuszában a félelemkeltés és a szociális irigység áll. Idestova három éve fenyegetik óriásplakátokon, fizetett hirdetésekben, levelekben és hazug hírekben azzal a magyar lakosságot, hogy a hazánkba érkező menekültek megerőszakolják lányainkat, elveszik munkánkat, nem tartják tiszteletben törvényeinket és kultúránkat. Ám ha alaposabban szemügyre vesszük ezeket a riogatásokat, akkor azzal szembesülhetünk, hogy lányainkat, kultúránkat, törvényeinket és munkánkat sokkal inkább fenyegeti a kormány politikája, mint azok a menekültek, akik egyébként sincsenek.

Én egyetlen olyan esetről sem hallottam, amikor Magyarországon menekültek vagy migránsok bántalmazták, megerőszakolták volna lányainkat, ezzel szemben a magyar kormány kifejezetten hátráltatja azoknak az intézményeknek a működését, amelyek megelőzhetnék, hogy Magyarországon rémületesen sok nő erőszak áldozatává váljon. Mert nálunk a veszélyt a nőkre nem a migránsok, hanem saját polgártársaink jelentékeny része jelenti. Ijesztően magas azoknak az eseteknek a száma, amikor »rendes magyar emberek« követnek el erőszakos cselekményt házastársuk, élettársuk, partnerük, gyermekük ellen. A témával foglalkozó jogvédő szervezetek kimutatásai szerint 75 éves koráig Magyarországon nyolcszázezer nőt ér fizikai, háromszázezret szexuális erőszak, és jelenleg is kétszázezer nő él olyan párkapcsolatban, amelyben rendszeresen fizikai, szexuális erőszakot kell elszenvednie. Mindemellett évente átlagosan több mint ötven nő hal meg családon belüli erőszak következtében.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/129267

Ajánljuk még a témában