Emmi: Az új kormány minden eddiginél erősebben fogja segíteni az édesanyákat

2018. május 6. 10:25
Az új kormány az eddigieknél is erősebben fogja segíteni az édesanyákat – jelentette ki az Emmi család- és ifjúságügyért felelős államtitkársága Anyák napja alkalmából kiadott vasárnapi közleményében.

A megalakuló új kormány egyik legfontosabb célja, hogy az eddigieknél is erősebben segítse az édesanyákat – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkársága Anyák napja alkalmából küldött vasárnapi közleményében az MTI-vel.

Azt írták, szeretnék az eddigieknél is erősebben kifejezni megbecsülésüket és támogatásukat az édesanyák felé. Hozzátették: ott állnak az édesanyák és a leendő édesanyák mellett minden élethelyzetben: amikor gyermekvállalásra készülnek, amikor várandósak, amikor megszületik az első, a második, vagy a harmadik gyermekük. Amikor úgy döntenek, hogy szeretnének otthon maradni a gyermekkel, amikor a gyermeknevelés mellett tanulni vagy dolgozni akarnak, amikor otthonteremtésbe kezdenek, amikor bölcsődébe, óvodába, iskolába járatják a gyermeküket, vagy amikor hosszú évtizedek munkája és a gyermeknevelés után úgy döntenek, hogy szeretnének nyugdíjba menni és már az unokákkal lenni.

Felidézték, a nemzeti kormány ezért vezette be a családi adórendszert, a családi adókedvezményt, a gyed-extrát, és adta vissza a hároméves gyest az édesanyáknak.

A családtámogatások 2010 óta folyamatosan bővülnek: 2016 és 2019 között megduplázzák a kétgyermekesek családi adókedvezményét, már félmillió gyermeknek biztosítanak ingyen étkezést és több mint egymillió gyermeknek ingyen tankönyvet – írták. Közölték, minden eddiginél több pénzzel támogatják a családok otthonteremtését és a több gyermeket vállaló családokat segítik az adósságcsökkentésben: a jelzáloghitel-tartozásból és a diákhitel-tartozásból is jelentős összegeket engednek el számukra.

A minimálbér emelésével együtt a gyed, valamint a diplomás gyed összegét is növelték, valamint a csecsemőgondozási és gyermekgondozási díj összege is jelentősen emelkedett az elmúlt években. Januártól a külföldön tartózkodó vagy ott élő magyar édesanyák is kapnak a gyermek születése után egyszeri anyasági támogatást és az egész Kárpát-medencére kiterjesztették a babakötvényt is. A megalakuló új kormány folytatja a gyermekes családokért tett intézkedéseket, olyan családbarát országgá szeretnék tenni Magyarországot, ahol az édesanyák és a gyermekes családok minden lehetséges támogatást megkapnak – olvasható a tárca közleményében.

(MTI)

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Bajnai-kormány is segítette a magyar anyákat. Csökkentette a kiadásokat, hogy kevesebbet kelljen nekik költeni, kevesebbet keljen főzni, takarítani, mosni, ne keljen annyi árut hazacipelni.
Ez nem szociális érzékenység, szolidarítás?

Tunya a Bal-Rados fajgyűlölő. Te ezt nem tudtad?

Téged az ukránok, vagy a románok tenyésztettek?

"Újabb csapás a gender hordának."

Majd jönnek azzal, hogy a Fidesz diszkriminatív és a nők méhében turkálnak.

"Lófaszt! Egy idióta mocskos munkásőr!"
LOL
Hol van ebben a PC-s tudományos megfogalmazás?

(sikítozva) - De miért nem mindenkit? Az apukákat, testvérkéket, gyerkeket, nagyszülőket, szomszédbácsikat, meddőket és szingliket, és a meleg fiútpárokat? lEz diszkrimináció!

Kínosan tájekozatlan vagy, Tunya, ami egy dolog.

De hogy hazudtok mint a vízfolyás, az nagyon árt a Mozgalomnak. Igazán észrevehetnéd már.

Nem cicus, ez nem osztogatás, ez befektetés.

Tapló vagy, és rosszindulatú.
De összességében hasznos idióta, mert a kormány mellett kampányolsz ezzel a minősíthetetlen rosszmájúsággal.

Mert a cáfolatokra nem szoktál válaszolni, vagy csak ismétled a panelt.

A mozaik-családokat és az abban felnövő gyerekeket is segítik. Ez csak természetes.

Itt viszont nem segélyről, segélyezésről van szó, hanem egy kulturális közeg és a középosztály hosszú távú erősítéséről. Egy alapvető politikai irányvonalról, a társadalmi kohézió erősítése céljából - ami vagy bejön, vagy nem.

Ezerszer alátámasztott tény, hogy a legéletrevalóbb, legkiegyensúlyozottabb csoport: a sikeres, betegség-rezisztens, teherbíró, kezdeményező, kitartó, kreatítv, büncselekményekbe és drógabúzusba ritkábban keveredő, és szociálisan érzékeny fiatal és felnőtt, jellemzően stabil családi közegben (horribile dictum: leginkább testvérrel) nevelkedett gyerekek.

Ez persze szimpla korreláció, nem determináció. De még a más közegből kikerülő gyerekek (és szüleik) is profitálnak az egészséges családokból, illetve a hagyományos család-modellhez való hasonulásból.
A német, a francia, a dán, a norvég családpolitika is a középosztálybeli, értelmiségi és férjezett nőkre koncentrál, minden megtéve azért, hogy minél több gyereket vallaljanak. Az meleg kapcsolatok felértékelése is pont ezt a célt szolgálja - de csak akkor működik, ha tiszta, hogy mi az alap, mi a matrica - és mi a másodlagos kontruckió.

Egy felelős társadalom tehát külön figyelmet fordít arra, hogy megkönnyítse a családok életét a hétköznapokban: minél kevesebb legyen az anyagiak miatt fokozodó krízis, túlterheltség, válás vagy gazdasági nyomás, nélkülözés.

Minden, amire ezen túl szükség lehet, leginkább kríziskezelés: segélyezés, esetleg kompenzációs intervenció a hátrányos helyzetű gyerek támogatására - minőségi napközik, szociális munkások bevetése, iskolai étkeztetés, terápiás segítség - vagy a maszek megoldás: nagyszülők nagyüzemi bevetése.

Te sajnos klasszikus példánya lettél a megzakkant jobbikosnak- amit nem csodálok. Azt már inkább, hogy olyanba kötsz bele ami a Fidesz vitathatatlanul, a migrációt is megelőzően , a legjobb, legátgondoltabb cselekedete.
Mert a szöveged a következő elvihibákat tartalmazza:
1. A volt KGST országok közül magasan Magyarországról ment nyugatra a legkevesebb ember arányaiban. 2017-ben 25 ezren mentek ki és 17 ezren jöttek haza. Tunya, ez elemi matek lesz még zakkant aggyal is...
2. A fidesz demográfiai programja a világháború óta az első meritokrata családtámogatás. Tudniillik a faszpénz volt az, ami cigánykeltetőként működött. Ennek vége, most adózott jövedelemből kapnak gyermektámogatást a családok.
3. A CSOK a normakövető, adófizető réteg elképesztően jól működő támogatása. Majd gyere vissza meséld el hány cigány tud vele élni.

Kár érted tunya...

A többi, kevésbbé megátalkodott olvasó miatt azonban fel hívom a figyelmedet arra, hogy főleg átfogó ADÓkedvezményről szól a program, illetve a gyerekek esélye emeléséről.

Tehát semmi esetre sem a szociáls segélyből élő családokat serkenti több gyerek vállalására.
A segélyből piát vásárlók nem fizetnek adót, nem építenek családi házat, nem iskoláztatják a gyereket - tehát nem látják hasznát.
Illetve: az ebből kiszakadni kívánó gyerekek (és szüleik) látják a hasznát. És itt most te tartozol annak bizonyításával, hogy árt a magyar ügynek, ha egy cigánygyerek kimászik az örödögi körből.

Nem várom, hogy minderre érdemben válaszolj, hiszen csak látszatra vitázol.

Eszelősen, autista körökben nyomod a demagóg féligazságokat és hüyleségeket, csak hogy a valami miatt favoizált impotens operett-mozgalmad esélyeit növeld. Neked az is hulla egál, éppen milyen zászló (árpádsáv vagy EU csillagok) alatt masíroznak, és milyen szövetségesekkel árulnak egy gyékényen.

Azt azonban minden bejegyzéseddel bizonyítod, hogy nyomasztóan kevés fogalmad van a Magyarországi helyzetről, a családok életről, hétkoznapjairól és a gazdasági, társadalmi politika részleteiről. Mintha ott felejtettek volna egy mészkőbarlangban, talán a Mecseki uránbányák mélyén, vagy valahonnan a Volgamentéről, esetleg a brazil őserdő egyik begyöpösödött náci-kolóniájából osztanád itt az észt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés