Csalódottság

Századvég: A baloldaliak is csalódott tömegnek látják az ellenzéki tüntetőket

2018. április 30. 12:26

Még a baloldali emberek is úgy vélik, hogy a választások utáni tüntetések résztvevői csalódott emberek, akik nem tudják elfogadni a választások eredményét – derült ki a Századvég Alapítvány legfrissebb közvélemény-kutatásából.

A baloldali emberek többsége is úgy véli, hogy a tüntetők csalódott emberek, akik nem tudják elfogadni a választások eredményét – derült ki a Századvég Alapítvány legfrissebb közvélemény-kutatásából. A 2018. áprilisában, ezer ember bevonásával készült felmérés szerint a magyarok döntő többsége úgy véli: a tüntetők csalódott emberek, akik nem tudják elfogadni a választások eredményét. 

A kutatás alapjául az április 8-i választásokat követő ellenzéki demonstrációk szolgáltak. A Századvég Alapítvány a tüntetésék ismertségét és társadalmi megítélését kívánta feltérképezni. Eredményeik szerint a gyülekezések ismertsége igen magas (97 százalékos) a teljes népesség körében és az emberek mintegy 70 százaléka úgy véli, a tüntetők csalódottak és nem képesek elfogadni a választások eredményét. A válaszadók 24 százaléka nem értett egyet ezzel az állítással – közölte a Századvég Alapítvány. Hozzáteszik: a magukat baloldalinak tartó emberek között is többségben vannak azok, akik szerint a tüntetők elsősorban csalódottságból mentek el a demonstrálásra (60 százalék). A középen állók 67 százaléka, míg a jobboldalik 77 százaléka gondolta ezt szintén így. 
 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/128908