Nem kéne elbullshitelni az ellenzéki előválasztás ötletét

2018. április 30. 19:41

Jámbor András
Mérce
Épeszű politikával foglalkozó ember pontosan tudja, hogy nem fér bele már időben az előválasztás a nyolcadik kerületi polgármesterválasztás előtt.

„Horvát Csaba az MSZP korábbi budapesti főpolgármester-jelöltje jelentette be egyeztetésre hívja a pártokat, hogy beszéljenek egy esetleges előválasztás lehetőségéről a két közelgő budapesti a VIII. kerületi és XV. kerületi polgármesterválasztás előtti.

Én nagy támogatja vagyok az előválasztás ötletének. Alapjáratban azt gondolom egy előválasztás, legitim népakarattal tudja lezárni az összefogás diskurzust, és ha jól van kitalálva, még plusz szavazókat és aktivistákat is tud behozni az ellenzéki pártok mellé. De a kulcsszó, a ha jól van kitalálva, hiszen számos jogos ellenérv van az előválasztással szemben.

Jelen esetünkben viszont a nyolcadik kerületi időközi polgármester választás kapcsán, nem csak, hogy nem látszik, hogy lesz jól kitalálva, hanem az sem, hogy mikor.

Ugyanis a józsefvárosi időközi választás július 8. van kiírva. Addig pedig 69 nap van hátra. Tényleg bárki reálisan azt gondolja, hogy a hátralévő 69 napban meg lehet szervezni egy előválasztást úgy, hogy a győztesnek utána még legyen is ideje kampányolni?

Ez így nem több bullshitnél, és ahogy szombaton írtam a szokásos ellenzéki összefogás diskurzus továbbvitelénél, ahol a lényeg pontosan nem az, hogy esélyes jó kihívó álljon szembe esetünkben a Fidesz nyolcadik kerületi polgármesterével, hanem az, hogy a pártok egymás ellen használják az állampolgárok igényét az összefogásra, és a ki tud nagyobbat mondani versenyben pont azt készítsék össze, hogy kire foghassák rá, nem akar együttműködni.

Épeszű politikával foglalkozó ember pontosan tudja, hogy nem fér bele már időben az előválasztás a nyolcadik kerületi polgármesterválasztás előtt, így ez nem az előválasztás mint egyébként egy jó ötlet propagálása, hanem egy jó eszköz elherdálása az ellenzéki bullshit asztalon.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Három hete volt ismételt előválasztás Jámbor nektek. A sokadik.
Amúgy választás volt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés