Vigyázz, a kutya harap

2018. április 27. 11:00

Botond Bálint
Magyar Idők
A liberalizmus már rég párbajképtelen, csak fölösleges költségekbe veri magát az, aki bigott ideologikusságát logikai eszközökkel akarja cáfolni.

„Miért is ne kellene tehát elrugaszkodnunk a liberális hegemónia beltengeréről, és a saját dolgainkat a saját nyelvünkön intézni? Miért kellene az illiberalizmus asztalához olyan embereket meghívnunk, akik még embernek sem tartanak bennünket? Csak harci kutyának, legfeljebb? A liberalizmus már rég párbajképtelen, csak fölösleges költségekbe veri magát az, aki bigott ideologikusságát logikai eszközökkel akarja cáfolni, és reméli, hogy a megértés vágyával találkozik.

»Nincs itt jókedv, kacagás, örömittas bódító győzelmi mámor, nincs itt párbeszéd, nincs itt egymással leülés, nincs itt semmi se, csak a Szöllősi Györgyök, Pauskák, Huth Gergelyek, Bayerek és G. Fodorok, ezek a fogvicsorító harci kutyák, pitbullok, akik fölfalják a koncként eléjük vetett hivatást, az újságírást.«

Az a helyzet, hogy szerzőnk helyesen érzékeli, hogy az elmúlt hónapok eseményei után tényleg kisimítja az arcunkon a ráncokat az a gondolat, hogy a köszönőviszonyt fel lehet végre mondani azoknak az embereknek, akik harmincévnyi gyalázkodással alapozták meg a belpesti liberális értelmiség reputációját. És tényleg nincs semmi mondanivalónk egymásnak. Engem nem zavar ez a helyzet, mert vannak valóságos problémái is az országnak, és azt nem velük fogjuk megbeszélni.

Abban azonban Tóth Ákos téved, hogy nincs itt jókedv, kacagás, örömittas győzelmi mámor. Röhögés van, kiröhögés van, mert a választási eredmény szerint nemcsak mi, hanem a meggyőző többség sem kér az ellenzékből. Ez nekünk elég. Felszabadultunk végre a harmadik kétharmaddal. Az újságírás meg úgyis baloldali műfaj a liberálisok szerint, úgyhogy nagy veszteség nem éri őket. Tudom, különösen hangzik a liberális fülnek, de jobboldali újságírók a jobboldali olvasóknak írnak, nem pedig nekik. Ezt az újdonságot kellene megszokniuk.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Régi liberális lemez ez már. Az ő permanens gyalázkodásuk "szent harag", amelyet a "fasiszták", a "nacionalisták", a "soviniszták", az "álkeresztények", a "homo- , iszlamo- és xenofóbok", az "antiszemiták" és a "maradiak" ellen érezni nemcsak lehetséges, de erkölcsileg kötelező is.

A módszerük ugyanaz, mint a náciké volt a Holokausztban. A nácik sem férfit, nőt, gyereket, apát vagy anyát láttak szerencsétlen pusztulásra ítélt EMBEREKBEN, hanem "élősködőt", "összeesküvőt", "kihasználót" vagy "keresztény gyerekek vérét ivót".

A dehumanizálás, és az ezáltal érezni vélt erkölcsi fölény minden totalitárius rend sajátja. A liberalizmusé is.

Válaszok:
packó | 2018. április 27. 11:21

Kb. igen. + még azt hiszem, hogy ez a Tóth féle még a saját térfelén is nagyon buta.

És ezzel ki is fújt. A mai liberalizmus sajàt farkàba harapott.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés