Feloszlatta magát Pásztó önkormányzata

2018. április 26. 21:19

Dömsödi Gábor „a függetlenség feladásával becsapta a pásztói embereket, a kormány folyamatos lejáratásával rontotta a város pozícióit” – írják a helyi fideszesek.

Csütörtöki ülésén feloszlatta magát a Nógrád megyei Pásztó város önkormányzata, a döntést hét igen szavazattal, és Dömsödi Gábor (független) polgármester tartózkodása mellett hozták meg – erről Farkas Attila (Fidesz-KDNP) képviselő tájékoztatta az MTI-t.

Farkas Attila eljuttatta az MTI-hez azt a – valamennyi képviselő által aláírt – nyilatkozatot, amelyben úgy fogalmaznak: Dömsödi Gábor „a függetlenség feladásával becsapta a pásztói embereket, a kormány folyamatos lejáratásával rontotta a város pozícióit”.

Dömsödi Gábor 2014-től független polgármesterként irányítja Pásztót, de a 2018-as országgyűlési választáson a Lehet Más a Politika (LMP) jelöltjeként indult az 1. számú egyéni választókerületben. A választáson nem szerzett mandátumot, a választókerületben Becsó Károlyt (Fidesz-KDNP) választották meg országgyűlési képviselővé, aki egyébként tagja a feloszlatott pásztói önkormányzatnak.

A Nógrád megyei településen időközi önkormányzati választást írnak ki, az új képviselő-testület megválasztásásig a jelenlegi testület ügyvivőként működik.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/128791