Merkel és a migráció

Merkel: Meg kell akadályozni az illegális migrációt

2018. április 23. 18:02

A kancellár hangsúlyozta, hogy Németország célja az illegális migráció megakadályozása és helyettesítése „legális lehetőségekkel”.

Meg kell akadályozni az illegális migrációt – jelentette ki Angela Merkel német kancellár hétfőn Berlinben az ENSZ menekültügyi főbiztosával, Philippo Grandival folytatott megbeszélése előtt. A kancellár hangsúlyozta, hogy Németország célja az illegális migráció megakadályozása és helyettesítése „legális lehetőségekkel”, valamint a menekülésre kényszerítő okok felszámolásáért folytatott küzdelemmel és a rászorulóknak „helyben nyújtott gyors segítséggel”.

Németország ezért az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságával (UNHCR) együttműködésben igyekszik segítséget nyújtani például a Szíria térségében tartózkodó menekülteknek. Azt a tízezer menekültet is az UNHCR válogatja ki, akiket Németország befogad az Európai Bizottság afrikai és közel-keleti menekültek támogatására szervezett áttelepítési programjában – mondta a kancellár.

Angela Merkel hozzátette, hogy a Törökországgal kötött menekültügyi megállapodás is éppen azt szolgálja, hogy az Európába jutás legális lehetősége és a helyben nyújtott segítség révén megakadályozzák az illegális migrációt.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/128589

Ajánljuk még a témában