Meséljétek el gyermekeiteknek, hogy miért nem lehet együtt tüntetni Gyurcsány Ferenccel

2018. április 22. 13:44

Nagy Ervin
Polgár Portál

Ma olyanok is szavaznak, akik alsó tagozatosak voltak, mikor Gyurcsány és a rendőrség vezetői hagyták, hogy embereket verjenek az utcán.

„Nagy ma a felnőtté váló gyermekek szüleinek felelőssége. És biztos vagyok benne, hogy elviselhetetlen kősziklaként fogja nyomni vállukat, ha nem mesélnek nekik arról, hogy mi történt 2006 őszén. Ha nem mondják el, hogy milyen volt az élet a Gyurcsány- és végül a Bajnai-kormány idején. Mert ők nem emlékezhetnek, nem tudhatják azt, hisz még csak kisgyermekek voltak. Ma viszont már nagykorú szavazók, így el kell nekik mondani azt is, hogy mehetünk ugyan tüntetni a kormány ellenében, de nem állhatunk Gyurcsány Ferenc mellett a tömegben egy percig sem.

Ma olyanok is szavaztak, akik csupán 6-7 évesek, vagy alsó tagozatosak voltak akkor, mikor Gyurcsány Ferenc és a rendőrség vezetői hagyták (vagy utasították?), hogy embereket verjenek az utcán, hogy lőjenek azokra, akik ugyanúgy tüntettek, mint szombaton és a következő szombaton fognak tüntetni mások. Sőt! Aki csak megemlékezni ment az 56-os forradalomra vagy véletlenül arra járt, az is kapott pár pofont, gumibotozást, esetleg gyalázatos módon egy zárkába kellett rettegniük a hatalomtól.

Ilyen is volt, bizony! Még akkor is, ha a ma tüntetők egy részét akkoriban csak a nagyszünetben lejátszott udvari focimeccs vagy a pörgősszoknya és az ugrálókötél-bajnokság érdekelte. De, ha nem is tapasztalták, akkor is megtörtént.

De ezt el kell nekik mesélni, meg kell nekik mutatni, meg kell velük értetni – ez pedig a szülők dolga és felelőssége.

Persze, aki ma 18-20 éves, annak a vérében van a lázadás. Nincs is ezzel semmi baj. Ez a természet és a társadalom rendje, a generációváltások logikája.

Demokrácia van és véleményszabadság. De létezik moralitás is… Ez pedig azt parancsolja nekünk, hogy Gyurcsány Ferenccel nem megyünk tüntetni a hatalom ellen. Mert nem!

Aki még emlékszik 2006 őszére, az tudja miről beszélek. Aki nem, azt pedig emlékeztetni kell rá. Vagy el kell neki mesélni, hogy tisztán lásson.

És ez, hangsúlyozom, a szülők felelőssége!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/128519