Ellenzéki flúgos futam

2018. április 21. 11:00

Kiszelly Zoltán
Mozgástér

A fővárosi liberális értelmiség arra buzdítja a parlamentbe jutott ellenzékieket, hogy bojkottálják a parlament munkáját, amivel a fő versenyt az utca javára billentenék.

 „A jó ötletekből soha ki nem fogyó fővárosi liberális értelmiség most éppen arra buzdítja a parlamentbe jutott ellenzékieket, hogy bojkottálják a parlament munkáját, amivel a fő versenyt az utca javára billentenék. Az ellenzéki pártok persze érzik, hogy a Kossuth téri dzsemborikon alóluk akarják kiénekelni a szavazókat, ezért lelkesedésük várhatóan csökkenni fog.

A második verseny a Fidesz esélyes kihívójának pozíciójáért zajlik. A Jobbik nem tudta megszorongatni a Fideszt, míg az MSZP-P és a DK által alkotott baloldali tömb továbbra is ott van a nyomukban. Ez a két tömb egymással versenyez az esélyes kihívó szerepéért, a jövő évi két választás után kiderül, melyikük jut ehhez közelebb.

Ahogy 2006-ban, úgy Gyurcsány Ferenc most is azért izgulhat, hogy a tüntetők előbb-utóbb megunják, és tényleg hazamenjenek, máskülönben ő nem tudna 2022-re Orbán Viktor parlamenten belüli kihívójává avanzsálni. Ehhez persze előbb le kell darálnia az MSZP-P és az LMP formációkat, de a bukott miniszterelnök március 15-én megmutatta, hogy ő még a Jobbiknak is tud úgy udvarolni, hogy az súlyos szavazatokat vigyen el az egykoron nemzeti radikálisnak indult cicapárttól.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/128484