Ti lennétek a nép?

2018. április 18. 14:14

Ambrus Csaba
Polgár Portál

Tetszik vagy sem, minden Fideszre szavazó polgár voksa egyenként pont annyit ér, mint a tietek.

„»Mi vagyunk a nép« – skandálta több ezer ember a szombat esti megmozduláson.

Igen a nép Ti vagytok. És mindenki más, aki elment szavazni. Sőt, még aki otthon maradt és nem élt a szavazati jogával, az is a néphez tartozik. Tetszik vagy sem, minden Fideszre szavazó polgár voksa egyenként pont annyit ér, mint a tietek. Mert a többséget nem a Kossuth téren kell kiharcolni, hanem a szavazófülkék diszkrét és intim magányában. És ez akkor is így van, ha az RTL klub nektek ad igazat.

Azt mondjátok, Ti diktatúrában éltek. És nem vagytok szabadok. Sérülnek a jogaitok. Nem lehet, hogy simán csak nem tudtok mit kezdeni a szabadságotokkal? Mivel van nektek kevesebb jogotok bármihez, azokkal szemben, akik elmennek mellettetek az utcán, vagy találkoztok velük a benzinkúton, a plázában, Hajdúszoboszlón, a Sziget Fesztiválon, bárhol? Hiszen annak ellenére, hogy a Fideszre szavaztak, nekik ugyanúgy csak az van, amit munkával és tanulással elértek. Mészáros Lőrinc vagyonából nekik sem jut egy garas sem.

Nem vagytok szabadok? Nézzetek utána, hogy az elmúlt években, hányszor zárták le miattatok a belváros megszokott forgalmát – mert nektek éppen utcabálozni volt kedvetek – és számoljátok össze, hányszor volt Békemenet.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/128354