Teljes tisztújítás jöhet az LMP-nél

2018. április 17. 10:09

Schmuck Erzsébet, Ungár Péter és Ferenczi István is lemondott LMP-s elnökségi tagságáról. A sorozatos lemondásoknak hála tisztújítás jöhet a pártnál.

Schmuck Erzsébet, Ungár Péter és Ferenczi István is lemondott az LMP-ben betöltött elnökségi tagságáról – mondta el az MTI-nek kedden Schmuck Erzsébet, hozzátéve: így előrehozott tisztújítást tarthat a párt. A párt tisztújító kongresszusa a nyár közepén lett volna esedékes, így viszont május végén megtarthatják – közölte a politikus, rámutatva: így az LMP-nek nem kell rövid időn belül két kongresszust tartania, hiszen május végén a pénzügyi beszámolójukat is tárgyalni kell.  

Hadházy Ákos korábbi társelnök a választás éjszakáján mondott le vezetői posztjáról, míg Szoboszlay György Csabát a múlt év végén, Jancsó Andrea lemondását követően választották elnökségi taggá. A közelmúltban a kilenctagú testületből tehát öt tag személye változott, így indokolt a teljes tisztújítás. 

A következő kongresszuson struktúraváltásról nem tárgyalhatnak az alapszabály értelmében – közölte Schmuck Erzsébet, szerinte ugyanakkor lehetőség nyílik a nyár folyamán az új elnökség számára, hogy egy átfogó alapszabály-módosítást előkészítsen. Arra nem válaszolt, hogy ez a társelnökséget érintené-e, csak annyit közölt: az elmúlt nyolc év működése alapján végig kell gondolni az alapszabályt és a párt szervezeti felépítését.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/128279

Ajánljuk még a témában