Jobbik: Ne veszítse el civil jellegét a tüntetéssorozat!

2018. április 17. 12:43

„Úgy véljük, a tüntetéssorozatnak nem használna, ha pártok prominensei rátelepednének és saját politikai céljaikra használnák fel az óriási tömeget mozgósító eseményt” – írja a párt, aláhúzva: politikusaik és szimpatizánsaink magánszemélyként vesznek részt a tüntetéseken.

 

A Jobbik továbbra sem szeretné, ha elveszítené civil jellegét a tüntetés-sorozat – olvasható a párt MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Jobbik már korábban támogatásáról biztosította a civilek által szervezett múlt szombati és eheti kormányellenes tüntetést, ám most sem szeretnénk, ha bármelyik politikai erő kisajátítaná azt. Ezért a legerősebb ellenzéki párt továbbra sem él a felszólalás lehetőségével, nem szeretnénk ha a demonstráció-sorozat elveszítené civil jellegét” – írják, hozzátéve: a jobbikos politikusok és szimpatizánsaik magánszemélyként vettek részt és lesznek jelen most is a tömegben.

Úgy véljük, a tüntetéssorozatnak nem használna, ha pártok prominensei rátelepednének és saját politikai céljaikra használnák fel az óriási tömeget mozgósító eseményt. A Jobbik ezért köszöni a felajánlást, de nem delegál felszólalót a most szombati demonstrációra sem és ezt várja el a felelősen gondolkodó többi ellenzéki párttól is” – zárul a közlemény.

(OS-MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/128292

Ajánljuk még a témában