Száll egy pofon a szélben

2018. április 16. 07:43
Paranoid Android
Ki ette meg?

Az LMP haláltusájának értelmezése megérdemel egy mélyebb áttekintést is.

„Az LMP haláltusájának értelmezése azért megérdemel egy mélyebb áttekintést is, függetlenül attól, hogy az említettek együtt tették tönkre a pártjukat.

Az LMP zöld, globalizációkritikus és a hazai politikai élet végzetes megosztottságát meghaladni kívánó alapértékei nem voltak ördögtől valók, a párt ugyanúgy a gyurcsányizmusra adott reakcióként jött létre, mint a Jobbik. Óriási tehertételként nehezedett azonban rájuk, hogy budapesti alapítói között többségben voltak azok a kriptoszadeszos alakok, akik nem fértek hozzá az SZDSZ törzsgárda irigysége folytán a politikai és az anyagi javakhoz.

De mindazokat a szörnyűségeket behozták az LMP-be, ami az SZDSZ-t a magyar történelem legocsmányabb, legkártékonyabb és legembertelenebb bűnszervezetévé tette.

Az alapítók és különösen a vidéki LMP-sek szándéka szerint a párt erkölcsi alapvetése egyértelmű volt, soha semmi együttműködés az MSZP-SZDSZ konglomerátum szervezeteivel és 2006 személyes felelőseivel. Az LMP története azóta szinte mindig arról szól, hogy bizonyos csoportok és személyek (kívülről és belülről is) megpróbálják a pártot erről az útról letéríteni és beolvasztani a liberális ellenzéki csoportot alkotott mindenkori antiorbánista csürhébe.

A törésvonal általában mindig Budapest-vidék ellentétet is megtestesített, de Budapesten is lehetett annyi elvhű elempést találni, hogy a 2013-as első pártszakadáskor szűken többségben legyenek az elvtelen összefogás ellenzői.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/128204

Ajánljuk még a témában