Tüntetés a demokrácia ellen

2018. április 15. 11:23

Demeter Szilárd
Origo

Amikor tehát ti sok ezren felvonultok, és új választásokat követeltek, akkor gyakorlatilag kinyírjátok a demokráciát.

„Az első, hogy ez demokratikus megmérettetés volt, bizony. Amit toronymagasan megnyert a Fidesz-KDNP, és elveszített a szétforgácsolt ellenzék. Ezt a választást ezekkel az adatokkal a Fidesz bármilyen demokratikus rendszerben megnyerte volna. Bármelyik európai demokrácia választási rendszerében le lehet modellezni.

Amikor tehát ti sok ezren felvonultok, és új választásokat követeltek, akkor gyakorlatilag kinyírjátok a demokráciát. Nem a Fidesz és nem a kormány ellen tüntettek – hanem demokrácia, a választópolgárok többségi akarata ellen. Egyben azok ellen is, akik nem a Fideszre szavaztak, de elfogadják a népképviselet játékszabályait, és tegnap nem protestáltak veletek.

Ezzel a tüntetéssel késtetek jó pár hetet, ráadásul még a helyszíneket is eltévesztettétek. Néhány hónappal ezelőtt kellett volna elmenni az összes ellenzéki párt székházához, és rábírni azokat arra, hogy egyetlen választási szövetség színeiben induljanak. Akkor ti most győzelmet ünnepelnétek. De néhány héttel ezelőtt nem háborogtatok az utcán. Most már kicsit necces a történet. Jogotok van hozzá, nem vitatom, csak erkölcsi alapotok nincs.

Ti most a tüntetésetekkel azt állítjátok, hogy csak az demokratikus választás, amit ti nyertek meg. Na, ezt hívják diktatúrának.

És ez a nihilizmus diktatúrája.

Ti most azt romboljátok, ami Európát Európává tette.

Ti tegnap a népakarat ellen masíroztatok. Ma talán a parlamentarizmust kukáznátok. Holnap kétségbe vonjátok a joguralmat.

Holnapután viszont azon fogtok csodálkozni, hogy bárki idegen bármit megtehet az országgal, a nemzettel, veletek, velünk.

És nem fogtok tudni tenni ellene semmit, mert minden védelmet önkezűleg bontottatok le.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/128181

Ajánljuk még a témában