Ellenzék

Tüntetnek Budapesten

2018. április 14. 18:40

Az Orbán-kormány ellen tüntetnek szombat este Budapesten. Új választás kiírását is követelik a tüntetésen.

Szombat késő délután tüntetés kezdődött Budapesten, a belvárosban. A szervezők előzőleg azt közölték: a szavazatok újraszámlálását, a többséget kisebbségbe szorító választási rendszer átírását, szabad sajtót és demokráciát követelnek a tüntetésen.

A Deák tér és az Andrássy út térségében gyülekező tömeg a Kossuth tér felé indult el. A térre 19 óra körül érkeztek meg a felvonulók.

Lányi Örs, a tüntetés egyik szervezője a Kossuth téren arról beszélt: nem akarnak újabb 150 éves uralmat az országban, újabb '48-as megtorlást. Utána a Ligetvédőkkel akciózó raszta rapper, G Ras adta elő A lázadás éve című számát. A következő szónok, Lukácsi Katalin azt mondta: ha sokan mozdulnak, meghátrál a hatalom. Szendrő-Németh Tamás ügyvéd arról beszélt: a Fidesz nem tűri a gondolat és a szólás szabadságát, és csak akkor tudunk véget vetni ennek, ha összefognak. 

Gulyás Balázs műsorvezető a választások kapcsán csalásokról beszélt, a csalásoknak pedig szerinte bukás a következménye. Gulyás új választás kiírását követelte, majd jövő szombat estére újabb tüntetést jelentett be a Kossuth térre.

Homonnay Gergely, a tüntetés másik szervezője azt skandáltatta a tüntetőkkel: „nem félünk”, a szabadságot pedig meg akarja védeni.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/128169

Ajánljuk még a témában