2,7 millió

Figyelő: Ötven százalék fölött a Fidesz támogatottsága

2018. április 14. 11:05

A Fidesz-KDNP a leadott listás szavazatok több mint felét kapta az április 8-i választáson, a támogató voksok száma meghaladja a 2,7 milliót – közölte a Figyelő.

A Fidesz-KDNP-re leadott listás szavazatok száma meghaladja a 2,7 milliót, ugyanis a kormánypárt a leadott listás szavazatok több mint 50 százalékát kapta múlt vasárnap – állítja a Figyelő. Deák Dániel cikkében kiemeli: második helyen a Jobbik végzett, amire hozzávetőlegesen harmadannyi, körülbelül 1 millió ember szavazott.

Felhívja a figyelmet: ilyen eredményekkel a hátuk mögött nincsen olyan választási rendszer, amiben ne kormányozhatna egyedül a Fidesz-KDNP. A cikk szerint egy ilyen jelentős többség „példa nélküli egy 8 éves kormányzati ciklust követően”, hiszen mind nemzetközi, mind hazai viszonylatban  csökkenni szokott ennyi idő elteltével a pártok támogatottsága. 

„A héten több ellenzéki párt választási csalást kiáltott, ugyanakkor az azóta eltelt időben ők is beismerték, hogy a kisebb technikai hibák és a minden választás alkalmával előforduló problémák nem befolyásolták érdemben a választás végeredményét, már szinte biztosra vezető a Fidesz-KDNP kétharmados parlamenti többsége. Ennek ellenére a mai napon tüntetést tartanak az ellenzéki csoportosulások, ami a jelek szerint csupán a csúfos választási vereség és az ebből fakadó gyászidőszak egyik felvonásának számít” – írja cikkén végén Deák Dániel.

 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/128142

Ajánljuk még a témában