Miért szavaztam a Fideszre?

2018. április 14. 14:13

Felföldi Zoltán
Magyar Hírlap

A Fideszre szavaztam, pedig nem vagyok idegengyűlölő.

„A Fideszre szavaztam, pedig nem azért élek tanyán, mert ez jutott, hanem azért, mert tudatosan ezt választottam Budapesttel és más nagyvárosokkal szemben. A Fideszre szavaztam, pedig nem vagyok szegény: vállalkozóként és gazdálkodóként tisztességes jövedelemre teszek szert. A Fideszre szavaztam, pedig három egyetemi diplomám mindegyikét budapesti egyetemen szereztem – közülük egyet a Közgazdaságtudományi Egyetemen (ma: Corvinus), egyet a CEU-n. 

A Fideszre szavaztam, pedig nem vagyok idegengyűlölő. Nem is lehetek: sógornőm zsidó származású, sógorom Magyarországra házasodott indiai. Unokaöcséim és unokahúgaim – gyermekeim unokatestvérei – tehát félig zsidók vagy félig indiaiak. A Fideszre szavaztam, pedig nem vagyok bezárkózó: megjártam Nyugat-, Közép-, Kelet- és Dél-Európa legtöbb országát, Észak-Amerikát, Oroszországot, Indiát, Kínát, láttam egy kicsit Közép-Ázsiából, Törökországból, Iránból, Pakisztánból, tanultam az Egyesült Királyságban, és voltam gyakornok az Amerikai Egyesült Államok Kongresszusában, a konzervatívnak legkevésbé sem nevezhető néhai Tom Lantos képviselői irodájában. A Fideszre szavaztam, pedig egyik politikai oldaltól sem függök, nem félemlített meg sem a jobboldal, sem a baloldal. A Fideszre szavaztam, pedig a köztévé adásait nem nézem, televízióm sincsen, helyette az internetről tájékozódom, rendszeresen olvasva valamennyi politikai oldalhoz közel álló portált.

De ha mindez így van, akkor miért szavaztam mégis a Fideszre? Megpróbálok segíteni a nyolc éve rettegésben élő, becsomagolt bőröndökkel az országból való menekülést fontolgató, de nekiindulni csak nem akaró baloldali entellektüeleknek abban, hogy megértsék, miért szavaz valaki a Fideszre. Egy a több mint két és fél millió közül.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/128156

Ajánljuk még a témában