LMP vs. Sallai

Fegyelmi eljárást indít Sallai R. Benedekkel szemben az LMP

2018. április 14. 15:32

Az LMP fegyelmi eljárást indít Sallai R. Benedekkel szemben – közölte a párt. Szombati sajtóinformációk szerint Sallai nekitámadt a szintén LMP-s Hadházy Ákos társelnöknek.

Fegyelmi eljárást indít Sallai R. Benedek (LMP) országgyűlési képviselővel szemben a párt.  Az LMP azután közölte ezt szombaton az MTI-vel, hogy sajtóinformációk szerint Sallai R. Benedek, a párt egy visszalépett képviselő-jelöltjének etikai bizottsági meghallgatásán nekitámadt Hadházy Ákos társelnöknek. 

Az Origo azt írta, hogy Sallai R. Benedek "kiütötte" Hadházy Ákost, aki feljelentést tett. A hírportálnak Sallai R. Benedek SMS-ben csak annyit reagált, hogy nem tett ilyet. Az Indexnek több szemtanú megerősített az összetűzést, „de hozzátették, hogy azért nem arról van szó, hogy a két politikus összeverekedett volna”. Hadházy Ákos a hírportálnak azt mondta, hogy éppen ő beszélt, amikor Sallai R. Benedek hirtelen nekirontott, meg akarta ütni, de többen lefogták, de még így is sikerült a székével együtt fellöknie őt. A hvg.hu szerint Hadházy Ákos agyrázkódást szenvedett, a mentőket és a rendőröket is a helyszínre hívták. A portálnak a társelnök csak annyit mondott, hogy „Sallai Róbert Benedek ma méltatlanul viselkedett, egyéb értesülését nem cáfolom és nem is erősítem meg”.

Az MTI-nek a párt csak egy rövid közleményt küldött, amely szerint „az LMP az erőszak minden formájával szemben a zéró tolerancia elvét vallja. Ezért a mai napon történt eseményeket követően azonnal megkezdődött a párton kívüli jogi és a párton belüli fegyelmi eljárás Sallai R. Benedekkel szemben”. Hadházy Ákos az MTI-nek  nem kívánt többet mondani a történtekről. Kérdésre válaszolva elmondta: az ő ügyének fegyelmi tárgyalása a történtek miatt „félbeszakadt”.

Az országgyűlési választási kampány idején etikai vizsgálat indult az LMP-ben Hadházy Ákos ellen a párton belül, mert a párt vezető testületeinek határozatai ellenére tárgyalt az MSZP-Párbeszéd szövetséggel az együttműködésről, visszalépésekről. A társelnök hétfőn a 24.hu-nak nyilatkozva azt mondta, hogy Schiffer András és Sallai R. Benedek sokmilliós perrel fenyegette azokat az LMP-s jelölteket, akik visszalépnek az esélyesebb ellenzékiek javára. Schiffer András volt LMP-társelnök úgy reagált, hogy ő nem fenyegetett senkit perrel, és saját maga miatt még soha nem is indított pert, most viszont ezt fontolgatja Hadházy Ákossal szemben.

Frissítés: Értesüléseink szerint az ügy kapcsán Szél Bernadett közölte: Sallainak ezek után nemhogy vezetőségi tagnak, de párttagnak sem kellene maradni az ő véleménye alapján. Az LMP elnöke szerint minden egyes eltelt nap, amit Sallai pozíciójában tölt, súlyos károkat okoz a pártnak.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/128161

Ajánljuk még a témában