Hat állítás a Fidesz újabb kétharmados győzelméről

2018. április 9. 13:56

Sztankóczy András
Válasz

Bárhogy fog össze az ellenzék, a Fidesz óriási részvétel mellett, simán nyer.

„3. De az egész összefogásról szóló nyavalygás nem csak a baloldalon és nem csak Budapesten ostobaság. Mert igaz ugyan, hogy ha a teljes ellenzék a mai tudásával (amely a választás előtt persze nem lehetett meg) tökéletesen koordinál, le tudta volna 120 közelébe vinni a Fidesz mandátumainak a számát. Na és akkor? Bárhogy fog össze az ellenzék, a Fidesz óriási részvétel mellett, simán nyer.

4. Aminek vannak nagyon jogos okai is. Hiszen az ugyan tényleg abszurd, hogy egy borsodi faluban az oda soha be nem települő migránsok miatt voksoljon valaki a Fideszre, de a közmunkaprogram miatt akár meg is tehetné. De mivel maga a Fidesz-kampány sem az eredményeket hangsúlyozta, a győzelem fő oka mégiscsak az, hogy a állami erőforrásokra támaszkodva sikerült felépíteni egy olyan propagandagépezetet, amely tökéletesen működik. És bármilyen célpont ellen bevethető. Ezért aztán abban is felesleges az ellenzéknek bíznia, hogy a migráció- és a Soros-ellenes kampány nem tartható fenn még négy évig. Lehet, hogy igen, lehet, hogy nem, de ennek a gazdasági-, közhatalmi- és médiagépezetenek éppen az a lényege, hogy bármilyen más témával is működőképes.

5. És arra is alkalmas, hogy bármilyen új ellenzéki jelölt feltűnését és megerősödését megakadályozza. S mivel bevált, nyilván tovább kell építeni. Hiszen azok a részek és azok az emberek, akiket a legkevésbé ér el kormánykritikus sajtó, azok szavaztak a legnagyobb arányban a Fideszre. Vagyis a kormánypártok szempontjából igenis van értelme tovább szorítani vissza a média nem általuk ellenőrzött szeletét.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/127880

Ajánljuk még a témában