Befagyott az ország, 2014 óta szinte semmi se változott

2018. április 9. 11:55

Magyari Péter
444

Talán még Gyurcsány Ferenc örülhet a legjobban, hiszen jogot szerzett arra, hogy rendszeresen szónokolhasson majd frakcióvezetőként a parlamentben.

„Ha lesz kétharmad, akkor az lehetőséget ad Orbán Viktor hamarosan megalakuló negyedik kormányának, hogy módosítsák az alkotmányt, a választási törvényt, az önkormányzatokra és a bíróságokra vonatkozó szabályokat is. Ilyen tervekkel komolyan készülnek, valószínűleg gyorsan át is visznek központosító átalakításokat ezeken a területeken.

A baloldali ellenzék hatalmasat bukott. Az eddigi frakciók (Fidesz, KDNP, Jobbik, MSZP, LMP) mellett saját képviselőcsoportot alapíthatnak Gyurcsány Ferencék (DK), ők eddig a függetlenek között ültek. Új párt nem jutott be a parlamentbe. Néhánnyal több egyéni körzetben győzött ugyan ellenzéki jelölt, mint négy éve, de ez semmit sem javított a helyzetükön. Most már a Jobbiknak lesz a legnagyobb frakciója az ellenzéki pártok közül, eddig az MSZP-nek volt.

Sokkal több ember ment el szavazni, mint négy évvel ezelőtt, de az előzetes várakozásokhoz képest ez nem az ellenzéknek volt jó. Többen szavaztak a Fideszre mint négy éve, a széttagolt ellenzék között pedig úgy szóródtak szét a szavazatok, hogy azzal egyetlen párt sem járt jól. Talán még Gyurcsány Ferenc örülhet a legjobban, hiszen jogot szerzett arra, hogy rendszeresen szónokolhasson majd frakcióvezetőként a parlamentben.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/127867

Ajánljuk még a témában