Segíteni kell a menekülteken – mondja a korábban zsidókat listázni akaró jobbikos

2018. április 3. 11:17

„Bolsevik időket” élünk Magyarországon Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő szerint, aki elhatárolódik az Orbán-kormány migrációs politikájától egy külföldi lapnak adott interjújában.

A European Security Journal nevű biztonságpolitikai lapnak adott interjút Gyöngyösi Márton, a Jobbik képviselője.

Gyöngyösi szerint Magyarországnak nincs más választása, mint a NATO-tagság, mert évtizedekig ki voltunk téve Moszkva geopolitikai érdekeinek. Ugyanakkor szerinte kiegyensúlyozottnak kell lennünk Oroszország kapcsán, de az Orbán-kormány már-már úgy viselkedik, mintha Oroszország szövetségese lenne.

A jobbikos politikus az EU ügyében is megszólalt: szerinte Kelet-Európában nem emelkednek a bérek, ezért szükség van a bérkülönbségek kiegyenlítésére, és konstruktív párbeszédet kell folytatni az EU-val. „Örülök, ha jó viszonyban vagyunk Oroszországgal és Vlagyimir Putyinnal, de nem csaphatjuk az ajtót az EU-ra” – mondja Gyöngyösi.

Gyöngyösi Márton úgy látja Orbán leegyszerűsítette a kommunikációját és politikáját, és ez a bolsevik időkre emlékezteti őt.

A Jobbik politikusa szerint migrációs válság idején meg kell védeni az országot, kerítést kell építeni, ellenőrizni kell a határokat. Aztán azt kell mondani, minderre azért volt szükség, hogy meg lehessen különböztetni a migránsokat és a menekülteket. Menekültek ügyében a genfi konvenciók a mértékadók, segíteni kell őket keresztény szolidaritásból és nemzetközi kötelezettségekből – mondja. 

Gyöngyösi szerint Magyarország nem tud segíteni gazdasági migránsok tömegein, de a menekülteken igenis segíteni kell. „Abszolút. Ez nem kérdés. Ez az álláspontom, ami nem egyezik a kormányával. A kormány szerint mindegy, honnan jössz, nem fogadhatunk be téged. Van egy kerítés, maradj távol és megvédem az országot tőlük.”

Gyöngyösi Márton egyébként 2012-ben arról beszélt a magyar parlamentben: „Ismerem én is, hogy hány magyar honfitársunk él Izraelben, hány izraeli zsidó él Magyarországon. Pont itt lenne az ideje egy ilyen konfliktus kapcsán annak, hogy felmérjük azt: az itt élő és különösen a magyar Országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára”.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/127434

Ajánljuk még a témában