Horváth Anna balladája

2018. március 24. 15:17

Szentgyörgyi László
Erdélyi Levelek

Horváth Anna (és Fodor Zsolt üzletember) ellen befolyással való üzérkedés vádjával még tavaly indított eljárást a híres-hírhedt DNA, azaz az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály.

„Amint azt azóta már sok helyütt megírták, elmondták: pénteken a bíróság 2 év 8 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte Kolozsvár egykori RMDSZ-es alpolgármesterét.

A kora reggeli – mondhatnánk hajnali – órában, nyílt tárgyalás helyett zárt ajtók mögött, a vádlottak hiányában kihirdetett ítélet szerint a bíróság két évre eltiltotta Horváth Annát bármilyen köztisztség viselésétől, kötelezte a perköltség megfizetésére és elrendelte 20 ezer lej (1 millió 345 ezer ft.) elkobozását is tőle. A döntés nem jogerős.

Emlékeztetőül: Horváth Anna (és Fodor Zsolt üzletember) ellen befolyással való üzérkedés vádjával még tavaly indított eljárást a híres-hírhedt DNA, azaz az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály.

Az eset sokféleképpen értelmezhető, bár tudjuk, jogállamban a bírósági döntést csak tudomásul venni szokás. Az interpretációknak – a korrupció gyökeres kiirtásáért könyörtelen harcot folytató bűnüldöző szervek újabb győzelmétől a román hatalomnak kiszolgáltatott és természetesen ma született bárányhoz hasonlatos módon ártatlan erdélyi magyar politikusok meghurcolásáig terjedően – igen széles a skálája.

Kivülállóként, kibicként persze mondhat az ember bármit, annak számára semmiféle személyi következménye nem lehet. De ha továbblépünk, és azt vizsgáljuk, milyen következménnyel járhat a közösség, az erdélyi magyarság számára, akkor már másként fest a helyzet.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/127046

Ajánljuk még a témában