Visszaüthet a Jobbik-mosdatás

2018. március 23. 11:19

Vizvári Soma
Figyelő
Valamikor hazudtak, mert ugyanazok az emberek, két ekkora távolságra lévő álláspontot nem gondolhatnak komolyan.

„Ki gondolta volna pár évvel ezelőtt, hogy egyszer maga Tóta W. Árpád készít személyesen interjút Mirkóczki Ádámmal, a Jobbik politikusával? Az meg pláne eszünkbe se jutott volna, hogy a Jobbik szóvivője maga fogja bevallani, hogy semmit nem gondoltak abból komolyan, amivel a pártjukat népszerűvé tették. Azon viszont nem vagyunk meglepődve, hogy a liberális véleményvezéreknek mindez imponál, de egy valamit azért nekik is érdemes észben tartaniuk!

Az interjú kapcsán Gaudi-Nagy Tamás is megszólalt: szerinte Mirkóczki azon mondata, miszerint »az a retorika, ami 2010 előtt ment, az volt a nem igaz« felér egy Őszödi vallomással. És valóban, ezzel nehéz vitázni. Mert azt még el lehet fogadni, ha egy párt újragondolja azt a politikát, amiben addig hitt, de Mirkóczki most elszólta magát, hogy a Jobbiknál egyáltalán nem ez történt. Ők csak falból tolták a szélsőséges retorikát.

Persze ez annyira nem meglepő, hiszen a radikáljobbos, szélsőséges retorika és szimbólumok használatától nehéz odáig eljutni, hogy egy párt Alföldi Róbert hívévé váljon. Mert, hogy Mirkóczki erről is beszélt. Kifejtette, Alföldi számukra »nemhogy belefér, hanem ez egyenesen feltétele egy normális országnak«.

Ebből már minden átlagos értelmi képességekkel rendelkező embernek nyilvánvaló, hogy valamikor hazudtak, mert ugyanazok az emberek, két ekkora távolságra lévő álláspontot nem gondolhatnak komolyan.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A "Jobbik" a balos szavazókra hajt , s amikor 8-án a 2. legerősebb pártként jön elő , akkor jót röhög a csődaloldalon . Az MSZP - ennek folyományaként könnyen lehet , - el sem fogja érni a bejutási küszöböt . Fegyenc ál-sajnálkozás közepette konstatálja majd , egyedül maradt ellenzékiként a csődbaloldalon...

csakhogy szt pál sohasem mondta azt, hogy igazából a keresztényüldözést sohasem gondoltam komolyan!

azért ez egy eléggé fontos különbség!

szívvel-lélekkel csinálta azt is, amíg nem érte egy olyan élmény, aminek hatására megtért. sohasem tagadta, és nem bagatellizálta korábbi tetteit, de onnantól szívvel-lélekkel hirdette Isten országát egész hátralévő életében.

Válaszok:
kalotaszeg | 2018. március 23. 13:11

Jól a körmükre ég majd. Minimum.

"Szobrot neki, utcát róla, a teste kerüljön bebalzsamozásra!"

Emlékdíjat már kapott (ami nem Pulitzer-díj...) , esetleg Göbölyös Somát javasolhatnánk!

Lásd be hogy hvg-univerzumban - ahogy a latin mondja : worluk totum factum! :-)
(GönczÁrpi bácsinak is van vagy lesz városnegyede a 13.kerületben)

Dakota, ha a Jobbik változása összehasonlítható a Fidesz kőkorszaki fejlődésével, akkor igazán nem tudom, mitől vagytok ennyire idegesek - hiszen tiétek a jövő. :-)

Csak azt magyarázd el a magamfajta nehézkesnek, hogy melyik politikai űrt szeretne betölteni ez az átvedlett, csodálatos alakulat, mármint mi miatt érdemes még rá szavazni, azon kívül, hogy nem 20. század beli. Mer eccerűen nemércsük, hogy mitakartok.

nálad a pont.
Pál felvállalta és megbánta a múltját, de a Jobbik nem véllalja fel, és tagadja, hogy lenne megbánnivaló, közben meg az ellenkezőjét hírdeti annak, amivel indult. Katyvasz.

Egy echte petricsőben kitenyésztet kamu-jobber-párt, univerzális trójai faló, mai oda gördül, ahová a tervezői tolják. Most éppen Tóta W. legelőjére.

Én nem is emlékszem olyan jobbikos megnyilvánulásra, ami nem lenne kínosan komromittáló a számukra.

A legkompromittálóbb azonban nem a párton belüli tömörülések megannyi ideológiai böszmesége, hanem az a szemérmetlen önmeghazudtolás, amit le akarnak nyomni ezen tömörüléseik torkán.

Annyira szembeötlő, hogy egy totálisan kivülről irányított, kézivezérelt csoport, és síkhülyének nézi a saját bázisát. Ehhez képest egy Momentumnak is gránitból van az önazonossága.

Mirkoczy, Vona es a tobbiek Saulbol lettek meg nagyobb Saulok. Egyesek ezt cukisodasi, neppartosodasi kampanynak nevezik. We will see, ahogyan a tanult jobbikos mondana. Ha lenne...

"De az ember idővel változhat."

Egy ember igen, de egy párt nem egy ember, és ha ennek ellenére ekkorát változik mint Vonáék, akkor az a párt már egy másik párt!
A szavazóiktól meg végképp nem várhatják el, hogy 180 fokos fordulatot tegyenek! Nyilván nem is tesznek, ezért lesz vége a pártnak. Simicska meg jól kidobta a pénzét a semmibe. Biztos nem számít neki.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés