Ezt várhatjuk Karácsony Gergely árnyékkormányától

2018. március 19. 10:14

Vizvári Soma
Figyelő

Valójában itt inkább olyan emberekről beszélhetünk, akik politikai tevékenységet végeznek, de igazi politikai felelősséget nem hajlandóak vállalni, mondván, ők szakértők.

„Ami rögtön feltűnhet, hogy Andor László Botka árnyékkormányában, és az előző rendszerben a katonai kémelhárításnak jelentő Balázs Péter V18 csoportjában is helyet foglalt, valamint most Karácsony csapatába is bekerült. De majdnem ugyanez elmondható Mellár Tamásról is, aki Botkáéba ugyan nem, de az utóbbi két “válogatottba” befért. Komáromi Zoltán, mint az egészségügyi tárcát vivő minisztert viszont Botka és Karácsony válogatta be.

Mindhárom formációra igaz a technokrata jelleg, ami azt jelenti, hogy szakértőnek mondott személyek kerültek a formációkba. Valójában itt inkább olyan emberekről beszélhetünk, akik politikai tevékenységet végeznek, de igazi politikai felelősséget nem hajlandóak vállalni, mondván, ők szakértők. Hiába bukott meg tehát az előző két formáció is, azokból többen is bekerültek Karácsony csapatába, mintha mi sem történt volna. Az is beszédes, kikhez ragaszkodik ennyire az ellenzék, hogy folyton árnyékkormányba kell őket beválogatni. Andor László, aki mindhárom árnyékkormány tagja volt, nemcsak arról híres, hogy EU-s biztos volt, hanem arról is, hogy még a kétezres évek közepén hosszú publicisztikában érvelt a mellett, miért nem önkényuralmi jelkép a vörös csillag. A másik két visszatérőről is lehet érdekes dolgokat találni. Mellár Tamás most azt hangoztatja, bevándorlásellenesebb Orbán Viktornál, holott nemrég még arról értekezett, hogy a bevándorlással meg kell barátkozzunk, meg az amúgy is hasznos. Ennek jegyében a 2016-os kvótareferendum alkalmával mindenkit arra szólított fel, mondjon igent a kvótákra. Komáromi Zoltánt sem kell bemutatni, hiszen ő volt az, aki 2008-ban aláírásokat gyűjtött a Gyurcsány-kormány intézkedése, a kórházi napidíj mellett. Most Karácsony Komáromit tenné meg egészségügyi miniszternek.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/126760

Ajánljuk még a témában