Nevet a Fidesz

2018. március 19. 07:04

Czene Gábor
Népszava

Mindenesetre az, hogy Kósa pont „tárca nélküli” miniszterként teljesít szolgálatot a kormányban, bizonyítja: a Fidesznek remek humora is van.

„Kölcsey útmutatását követte a kormányfő veje, Tiborcz István is, amikor arra vállalkozott, hogy új megvilágításba helyezi a közvilágítást a magyar városokban: »A haza fényre derül«. A letelepedési kötvénybizniszben utazó Rogán Antal munkásságára inkább Szent István intelmei voltak hatással: »az egynyelvű és egyszokású ország gyönge és törékeny«.

Jelesre vizsgázott önfeláldozásból a miniszterelnök is. Mások, ha kiderülne, hogy csendes falusi házuk mellé focistadiont akarnak építeni, a környékről is elköltöznének. Orbán nemhogy menekülőre fogta volna, saját maga választotta ki a helyszínt Felcsúton. A gazda szeme hizlalja a közpénzt. Arról, hogy mit kell kiállnia, fogalmat alkothatunk az Országgyűlésben előadott panaszából: »Egyszer próbálja ki, milyen az, amikor stadion áll a kertje végében. Olyan, mintha autópálya közlekedne ott.«

Kósa Lajos országgyarapító és vidékfejlesztő tevékenysége – a mama sertéstelepétől egészen a látókörébe került 1300 milliárdos örökségig – külön fejezetet érdemel majd a politikatörténeti dolgozatokban. Mindenesetre az, hogy Kósa pont »tárca nélküli« miniszterként teljesít szolgálatot a kormányban, bizonyítja: a Fidesznek remek humora is van.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/126745

Ajánljuk még a témában