Padlógázzal a szakadék felé

2018. március 18. 09:55

Borbély Zsolt Attila
Magyar Idők

Vannak, akik abban reménykednek, hogy a „Vona-stratégia” várható bukása után újra nemzeti irányba tolják a pártot.

„Tőkés László 1998-ban interjút adott a Demokrata című hetilapnak, amelyben elmondta, hogy azok az RMDSZ-es politikusok, akik támogatják az addigra már kudarcot vallott kormányzati politikát, az 1996-os választásokon győztes román pártokkal való koalíciót, vagy balekok (ide tartozik a többség, mondta az RMDSZ akkori tiszteletbeli elnöke), vagy gazemberek, amennyiben látják, hogy politikájuk távlattalan, de egyéni előnyökért cserébe mégis azt képviselik.

Hasonló a helyzet a Jobbikkal.

Nem vitatva, hogy lehetnek még a párton belül középvezetők, akik abban reménykednek, hogy a »Vona-stratégia« várható bukása után újra nemzeti irányba tolják a pártot, s ezért nem lépnek ki, le kell szögezzük, hogy azok, akik a jelenlegi politika alakítói és haszonélvezői, vagy súlyos intellektuális, vagy még súlyosabb erkölcsi problémákkal küzdenek. És érvényes ez mindenkire, aki április 8-án az ellenzék pártjaira, a bevallottan elkövetkező káoszra, a destrukcióra adja a voksát a nemzetépítés helyett.

Tertium non datur. Mondja ezt egy politológus, aki világéletében a nemzeti radikális erőket támogatta, és eddig soha nem szavazott a Fideszre.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/126712

Ajánljuk még a témában