A muszlim herceg mint a világ védelmezője

2018. március 14. 14:07
Kovács Tibor
888

Tavaly Trumptól próbálta megmenteni a világot, most Orbántól. Nem kis teljesítmény ez egy muszlim hercegtől.

„Az ENSZ emberi jogi főbiztosa komoly szereptévesztésbe került. Egyre-másra próbál nyugati országok politikai folyamataiba beavatkozni, mikor a homoszexuálisok, mikor a drogdílerek, mikor a migránsok vagy a kisebbségek jogaira hivatkozva. Tavaly Trumptól próbálta megmenteni a világot, most Orbántól. Nem kis teljesítmény ez egy muszlim hercegtől.

A legutóbbi amerikai elnökválasztás felettébb szokatlan versenyt hozott. A világ minden tájáról egységesen próbáltak beleavatkozni. Annak ellenére, hogy ma már csak a feltételezett orosz beavatkozásról beszélünk, szép számmal találkoztunk más kísérlettel – elsősorban Trump ellen és Clinton érdekében. Az egyik legszemérmetlenebb egy ENSZ tisztségviselőtől jött. Egy olyan szervezet emberi jogi főbiztosa állt ki Clinton mellett, amelynek költségvetését jelentős részben az USA állja, és amelynek semmilyen felhatalmazása sincs demokratikus választásokba való beleszólásra. Ezt minimum szereptévesztésnek nevezhetjük a tisztviselő részéről, aki nem más mint Zeid Raad al-Husszein muszlim herceg, aki azóta is folyamatosan átlépi a pozíciójából adódó szerepét, a liberális média nemzetközi sztárjaként próbálja magát pozicionálni.

Magánvéleménye rendszeresen teret kap a világ vezető médiumaiban. Mindezt az ENSZ tekintélyével maga mögött teszi, ami mégiscsak ad némi súlyt szavainak, még annak ellenére is, hogy pozíciója egyáltalán nem jogosítja fel ilyenre. A médiát ez természetesen mit sem érdekli, örömmel épít balliberális ikont belőle, amire még inkább alkalmassá teszi, hogy muszlim vallású, ami köztudottan a liberalizmus legádázabb ellenfele. Ez növeli hitelességét és szavai súlyát. Ő pedig láthatólag élvezi médiasztár szerepét, örömmel nyilvánít véleményt a legkülönbözőbb ügyekről és emberekről, amit aztán a média az ENSZ hivatalos álláspontjaként próbál meg tálalni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/126573