Náci fordulatok a Fidesz propagandában

2018. március 14. 08:21

Demokratikus Koalíció
MTI-OS

Az ország kifosztása közben közbeszéd fasizálása zavartalanul folyik. A Fidesz bukása után a magyar demokratáknak ezen is azonnal változtatniuk kell.

„Emlékezetes, hogy Orbán Viktor, még első kormányzása idején a magyarság gazdasági életterének növelésével érvelt a kedvezménytörvény mellett. 2012-ben egy beszédében arra mutatott rá, hogy minden magyar turulba születik. A Fidesz frakcióvezetője a szerb-magyar határon fölhúzott kerítésről, mint végső megoldásról beszélt, tavaly pedig Orbán kivételes államférfiként méltatta Horthy Miklóst.

A Demokratikus Koalíció szerint azonban a közbeszéd náci fordulatainak föltámasztásában a kormánypárt nem hagyatkozik a magyar és a német szóhasználatra. A miniszterelnök nemrég olyan politikát jelölt ki az ország számára, melynek középpontjában a »munka, család, haza« hármasa áll. Ez a jelszó a nácik által létrehozott francia bábkormány »Travail, Famille, Patrie« szlogenje, amit a később háborús bűnösként elítélt Pétain államfő nem is titkoltan a francia forradalom »szabadság, egyenlőség, testvériség« hármasa helyébe kívánt iktatni.

Megjegyzendő, hogy a francia nácik a Francia Köztársaság megnevezést is azonnal száműzték, s helyette a Franciaország, elnevezés került a hivatalos papírokra. Kinek ne jutna erről eszébe a Magyar Köztársaság átnevezése Magyarországgá?

Az ország kifosztása közben közbeszéd fasizálása zavartalanul folyik. A Fidesz bukása után a magyar demokratáknak ezen is azonnal változtatniuk kell.”

 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/126551