Beszélő robotokkal tanítanak a finn iskolákban

2018. március 14. 11:49

Négy beszélő robot segít ezentúl a matematika és a nyelvek oktatásában Finnországban.

Négy beszélő robot segít a matematika és a nyelv tanításában tamperei általános iskolákban – jelentette a Yle finn országos műsorszolgáltató. A négy robot közül három bagolyhoz hasonlít, ezeket a matematika oktatásában használják majd. A gépeket a finn AI Robots vállalat készítette. A negyedik, humanoid robot a finn Utelias cég fejlesztése: Elias a nyelvtanítást segíti.

A robotokat Tampere rendelte az oktatás támogatására. A gépeket valós osztálytermi környezetben tesztelik, mások mellett egy általános iskola előkészítő osztályában fogják használni. A matematika oktatását segítő első robot a napokban érkezet meg Tamperébe, ahol a Soria általános iskolában próbálják ki. A további három robotot más-más iskolákban vetik be. A kísérlettel azt is vizsgálják, hogy a gyerekek hogyan működnek együtt a robotokkal és milyen tapasztalatokat szereznek az interakcióból. „Természetesen az is érdekel bennünket, hogyan javíthatják ezek a robotok a tanítás minőségét” – fűzte hozzá Marika Korpinurmi, a tamperei projekt vezetője.

A robotok alkalmazása a Smart Tampere-projekt része, amelyben digitális megoldásokat keresnek a város mindennapi életének javításában.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/126566

Ajánljuk még a témában