Orbán: Meg kell tartani magyar országnak Magyarországot

2018. március 13. 18:15

Meg kell védenünk, amit elértünk – fogalmazta meg a választás tétjét Orbán Viktor Nyíregyházán kampányolva.

Meg kell védenünk, amit elértünk és meg kell tartani magyar országnak Magyarországot – fogalmazta meg a választás tétjét Orbán Viktor miniszterelnök, aki kedden tette közzé nyírségi útjáról szóló videóját a Facebook-oldalán.

A kormányfő Nyíregyházán – egy padon állva – arra kérte a jelenlévőket, hogy támogassák a Fidesz-KDNP két egyéni jelöltjét, Szabó Tündét és Vinnai Győzőt.

A miniszterelnök a rögtönzött beszédben kétfajta országot különböztetett meg: azokat, amelyeket népvándorlással, migrációval elfoglaltak vagy el fognak foglalni, és azokat, amelyek nem hagyják magukat.

Magyarország az utóbbi csoportba tartozik – jelentette ki, hozzátéve: ma a polgári, nemzeti és keresztény erőkön kívül senki nincs, akiben lenne elég kurázsi és bátorság, hogy megvédje az országot nemcsak a népvándorlással, hanem Brüsszellel és a nagy európai országokkal szemben, akik szerinte ide akarják küldeni a fölösleget.

Orbán Viktor azt is megfogalmazta: a migráció nemcsak azért baj, mert egy idő után már a kultúrát is veszélyezteti. Szeretnék erről is egyenesen beszélni, ez pénzügyi kérdés is – hangoztatta, megjegyezve: persze nekünk alapvetően szívkérdés is. Hozzátette, nem tudja megígérni, hogy egyszerre van lehetőség nyugdíjemelésre, csokra, gyermekek utáni adókedvezményre, és közben évente 9 millió forint jut migránsonként az idejötteknek.

Egész egyszerűen emberileg nem lehet elképzelni, nem lehet vállalni, jobb, ha világosan beszélünk – emelte ki. A miniszterelnök a választás komoly tétjeként hivatkozott az elért eredmények megvédésére és arra, hogy meg kell tartani magyar országnak Magyarországot. Ennél nagyobb tét nem lehet – fűzte hozzá.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/126533

Ajánljuk még a témában