Ezermilliárdos vagyonkezelés: Kósa szerint szélhámosság történt

2018. március 13. 18:21

Kósa Lajos klasszikus szélhámosságnak nevezte a sajtóban felmerült vagyonkezelési ügy történetét.

Dokumentum jelent meg a Magyar Nemzetben egy állítólag több mint ezermilliárdos vagyon kezelésével kapcsolatos, Kósa Lajost megnevező okiratról.

Kósa Lajos klasszikus szélhámosságnak nevezte a sajtóban felmerült vagyonkezelési ügy történetét.

A megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter kedden egy más témában tartott sajtótájékoztatón kérdésekre válaszolva elmondta, 2012-ben egy csengeri háztartásbeli nő kereste meg egy ügyvéddel, hogy Németországból az édesapja halála után „nagyon nagy összegű” örökséget kap majd, és ezt egy sor hivatalosnak látszó papírral igazolták. Javaslata alapján a nő a segítségét kérte a pénz állampapírba történő befektetéséhez, illetve kelet-magyarországi munkahelyteremtő beruházások finanszírozására. Ezt elvállalta, és ezzel kapcsolatban keletkezett a Magyar Nemzetben megjelent dokumentum – tette hozzá.

Kósa Lajos közölte, 2016-ban arra a következtetésre jutott, hogy „ez egy kamu történet, szélhámosság, mert ebben nincs semmi, nincs örökség”. Kérte, hagyják békén az üggyel, és nem is foglalkozott tovább vele – mondta, majd kijelentette: soha nem kezelt számlát, „egy fillért nem fogadott el” a nőtől és soha nem vett semmit a nevében.

Frissítés: 

Feljelenti Kósa Lajost a Demokratikus Koalíció – jelentette be Gyurcsány Ferenc szerdai sajtótájékoztatóján. Gyurcsány azt mondta, hogy a  hivatalos személyeknek kötelező bejelentést tenniük, ha csalásra vagy pénzmosásra bukkannak, de a miniszter nem tett eleget ennek a kötelességének . A DK elnöke hangsúlyozta, Kósa Lajosnak arról is tudnia kellett, hogy egy több mint négymilliárd eurós nagyságrendű összeg alkalmas a pénzpiacok tiltott befolyásolására.

(MTI; Mandiner)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/126534