Bécs elveszett

2018. március 8. 07:23

Szikszai Péter
Magyar Idők

Hazudik az osztrák statisztikai hivatal, amely szerint Bécs 1,8 milliós lakosságának több mint negyede nem osztrák állampolgár? Nem, ez az igazság.

„Lehet bugyuta mémeket gyártani Lázár János bécsi kiruccanásáról, tiltakozhat a polgármester, hogy az osztrák főváros a legélhetőbb, de éppen ezért kétségbeejtő a mai nyilvánosság. Komolyan ott tartunk, hogy az ellenzéki média bohócot csinálhat mindenkiből, aki szerint Bécsben egyre több a bevándorló?

Tabutéma, hogy a császári főváros elveszítette régi patináját és történelmi szerepét? Az az internet szabadsága, hogy a Facebook letilt egy videót, amelyben fejkendős nők láthatók a Mariahilferen?

Talán nem tény, hogy 2016-ban ötezer bevándorló gyermek kezdte meg tanulmányait az osztrák fővárosban, és a még nem iskolaköteles bécsi gyermekek hatvan százaléka nem német anyanyelvű? Csupán politikai kampányszöveg lenne, hogy évente átlagosan huszonötezer bevándorló telepedik meg a fővárosban? Hazudik az osztrák statisztikai hivatal, amely szerint Bécs 1,8 milliós lakosságának több mint negyede nem osztrák állampolgár? Nem, ez az igazság.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/126245

Ajánljuk még a témában