Szijjártó Péter: A migráció veszélyes, de megállítható

2018. március 8. 20:36

Néhány éve több százezer bevándorló „csörtetett át” az országon. Ha valaki erre azt mondja, hogy elfogadható, akkor az nagyon nagy baj – mondta Szijjártó Péter csütörtökön.

A migráció rossz és veszélyes jelenség, de megállítható – hangoztatta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy csütörtöki budapesti választási fórumon. 

A fideszes politikus emlékeztetett arra, hogy néhány éve több százezer bevándorló „csörtetett át” az országon. Ha valaki erre azt mondja, hogy elfogadható, akkor az nagyon nagy baj – fűzte hozzá.

Hangsúlyozta: az ENSZ a kvótákkal a nemzetközi embercsempészek „malmára hajtja a vizet”. Az ENSZ-ben el akarják fogadtatni, hogy a migráció alapvető emberi jog. Ha ez megtörténik, mindenki oda megy, ahová akar – figyelmeztetett a fideszes politikus.

Nyugat-európai tapasztalatok szerint az eltérő kultúrájú bevándorlók tömegeit nem lehet integrálni, a párhuzamos társadalmak veszélyesek –jegyezte meg a miniszter. 

Kijelentette: a Nyugattal szemben nem a migrációtól várjuk a gazdasági, demográfiai nehézségek megoldását, hanem például a családpolitikától. „Gyerekek kellenek, nem migránsok” – fűzte hozzá a kormánypárti politikus. Azt akarjuk, hogy a magyarok dönthessék el, ki jöhet be az országba, nem az ENSZ vagy az EU – szögezte le.

Kitért arra is: Brüsszel nem adta fel a kötelező kvóta tervét, és azért avatkozik be a magyarországi választásokba, mert ez az ország tanúsítja a legnagyobb ellenállást.

A miniszter szerint Európa néhány éve még a legversenyképesebb és legbiztonságosabb, egyértelműen keresztény kontinens volt, mára ez megkérdőjeleződött. Ez ellentétes Magyarország céljaival, ezért harcolni kell, mert ha nem, akkor egy idő után Magyarország sem lesz – mondta.

(MTI)
  

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/126291

Ajánljuk még a témában