Fekete-Győr: Akár a postást is eljátszom

2018. március 8. 17:34

A kormányváltásért akár a közvetítő szerepét is vállalja a Momentum elnöke.

Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke volt szerda este az ATV Egyenes Beszéd című műsorának vendége.

A politikus elmondta, kissé csalódott amiatt, hogy nem sikerült mind a 106 körzetben jelöltet állítaniuk – kilenc választókörzetben ugyanis ez nem sikerült –, és „tél tábornok” volt az, végül megakadályozta a 106 jelölt elindítását. Ugyanakkor jelentős eredménynek tartja, hogy ennek ellenére is ennyi helyen lesz momentumos jelölt, szerinte a párt ezzel „jelenleg a legnagyobb parlamenten kívüli erő” Magyarországon.

Ezután gyorsan az ellenzéki összefogásra és a koordinációra terelődött a szó. Fekete-Győr szerint az elsődleges cél a kormány leváltása, a többi párttal való konfliktusukat pedig erre az időre „félrerakják”. Elmondta, az LMP-vel és a Jobbikkal együtt arra kérik az MSZP-t és a Jobbikot, ők is rakják félre ellenérzéseiket.

Mivel a Momentummal mind a DK és az MSZP, mind a Jobbik hajlandó tárgyalni, egymással azonban már nem, Rónai Egon azt a kérdést is feltette a Momentum vezetőjének, lehetséges-e, hogy a felek között ők fognak közvetíteni. Fekete-Győr szerint ennek is van realitása. „Ha ez kell a kormányváltáshoz, akkor játszani fogjuk a Hermészt és a postást” – szögezte le.

A pártelnök azt is kifejtette, a koordinációval nem veszne el a Momentum szellemisége: „egyéniben szavazzanak az emberek az általuk legesélyesebbnek tartott ellenzéki jelöltre, listán pedig a Momentum-generációra”.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/126281

Ajánljuk még a témában