Budaházy üzent a Jobbiknak

2018. március 8. 21:07

Exkluzív interjút közölt a Figyelő e heti lapszámában Budaházy Györggyel. Bírósági ügyéről, bevándorlásról, az Orbán-kormányról és a választásokról is elmondta véleményét.

Budaházy György részletesen kifejtette a véleményét a Figyelő legrfrissebb számában a migrációs válságról. Úgy véli, hogy egy teljesen idegen kultúra érkezett ide, amely olyan felfogással rendelkezik az életről, ami teljesen idegen az európaiak számára. Az sem segít, hogy „Nyugat-Európában még mindig az az ideológiai kör van hatalmon, amelyik ezt a veszedelmes idegenséget behozza a földrészünkre” – fűzte hozzá.

Megvan a véleménye a jelenlegi belpolitikai helyzetről és a választások előtti ellenzéki összefogásról is. Úgy látja, hogy „1990 óta ez a legjobb kormány, amely Magyarországon volt”. Kifejtette, hogy mindig hiányolta az állampolgárok bevonását a közügyekbe, de szerinte Orbán Viktor a nemzeti konzultációval ezt is bevezette. Hozzáfűzte, hogy sok mindent lehetne jobban csinálni, példaként pedig a 2006-os rendőrterror felelőseinek elmaradt elszámoltatását hozta.

Budaházyt a lehetséges Vona-Gyurcsány-összefogásról is kérdezték. Szerinte nagy hiba lenne a Jobbik részéről, ha összeállna Gyurcsánnyal. Mindenkit emlékeztetett arra, hogy Gyurcsány volt az, aki 2006-ban a tömegbe lövetett, a határon túli magyarok ellen uszított és máig uszít, valamint rászorította a társadalmat a devizahitelre, melynek köszönhetően a lakosság harmada csődbe ment. Kiemelte azt is, hogy az LMP-Momentum-tengellyel való összefogás sem megoldás. De a Jobbik semmiképp sem kerül kormányra 2018-ban.

A teljes interjút a Figyelő legfrissebb számában olvashatja.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/126294

Ajánljuk még a témában