Molnár Gyula: Három feltételünk van az LMP számára

2018. március 7. 16:05

Az MSZP elnök a Vona javára történő visszalépésről elmondta: „van, amikor hamiskásan félrehajtjuk a fejünket”.

„Ami Márki-Zay Péter Hódmezővásárhelynek, az Karácsony Gergely Magyarországnak” – jelentette ki Molnár Gyula egy kampányrendezvényen. Ennek kapcsán az MSZP-elnök kedd este az ATV Egyenes Beszéd című műsorának vendége volt.

Molnár szerint aki nem szeretné a Jobbikra adni a szavazatát, annak csakis Karácsony Gergely lehet az esélyes kihívó. Kifejtette, a Fidesz-kampány olyan, mint egy „malomkerék”, melyet a választásokhoz ilyen közel már nem lehet megállítani. 

A kormánypárt migránsokkal kapcsolatos retorikájára azt mondta, „nagyon nehéz ezt a politikát úgy fenntartani, hogy gyakorlatilag élő ember nem látott menekültet ebben az országban az elmúlt egy évben”

Szerinte a választóknak „az egyik szavazatukat mindenképp ésszel” kell leadniuk az egyéni választókörzetekben: vagyis a legesélyesebb ellenzéki jelölt mögé kell beállniuk. Arra a kérdésre, hogy eszerint Gyöngyösön visszalépnek-e a legesélyesebb Vona Gábor javára, Molnár azt felelte: „van, amit nekem kell kimondanom, de van, amikor hamiskásan félrehajtjuk a fejünket, és azt mondjuk a választóknak, ha ők úgy látják”, akkor szavazzanak így.

Kifejtette: az országban „nincs 106 Márki-Zay Péter, ebben ne is reménykedjünk”, ahogy a „kamupártok” miatt az sem lehetséges, hogy egy teljes koordináció esetén csak ketten szerepeljenek a szavazólapon.

Azt is leszögezte: egyedül közös listával lehet legyőzni a Fideszt, azonban ebbe a „klubba” való visszatérésnek három feltétele van: elsősorban, az esélyes jelölt" kifejezés használata, másrészt, a Kész Zoltán, Mellár Tamás és Magyar György részére történő visszalépés, harmadrészt pedig a március 15-én való közös ünneplés.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/126220

Ajánljuk még a témában