Baljós árnyak

2018. március 7. 08:44

Lánczi Tamás
Mozgástér blog

Annak, hogy az ellenzék most miért védi foggal-körömmel Czeglédyt, egyetlen ésszerű magyarázata lehet: Czeglédy sok kényes információ birtokában van, és a szocialista / DK-s politikusok félnek, hogy ezekről az információkról is vallhat a gyanúsított.

„Czeglédy Csaba a bukott baloldal emblematikus figurája: szocialista politikusként korábban 3,3 milliárd értékű adócsalásért ítélték el, most pedig bűnszövetkezetben elkövetett, 6 és fél milliárd értékű költségvetési csalással gyanúsítják. A Czeglédy melletti harcias kiállás tehát – alig egy hónappal a parlamenti választások előtt – egyáltalán nem tűnik logikus lépésnek az ellenzéki politikusok részéről.

Talán emlékszünk még, hogy amikor 2014 februárjában kirobbant a szintén MSZP-s Simon Gábor képviselő vagyonnyilatkozat-botránya – a képviselő bevallásában elfeledkezett az osztrák bankszámláján pihenő 240 millió forint értékű valutájáról – akkor az ellenzéki politikusok igyekeztek távolságot tartani, elhatárolódni a politikustól. A szocialista pártvezetés Simon Gábort lemondotta a pártban viselt minden tisztségéről, kiléptették a pártból, sőt, még a parlamenti képviselői mandátumáról is lemondatták.

Annak, hogy az ellenzék most miért védi foggal-körömmel Czeglédyt, egyetlen ésszerű magyarázata lehet: Czeglédy sok kényes információ birtokában van, és a szocialista / DK-s politikusok félnek, hogy ezekről az információkról is vallhat a gyanúsított. Ezt támasztja alá az a tény is, hogy a vasárnapi tüntetés szervezői és felszólalói mind kapcsolatban álltak a gyanúsítottal. Czeglédy ügyvédi szolgáltatásait nem csak Gyurcsány Ferenc, hanem a Demokratikus Koalíció alelnöke, Vadai Ágnes, illetve a szocialista Botka László és Mesterházy Attila is igénybe vette. Tóbiás József MSZP-elnök felkérésére a 2015-ös veszprémi időközi választáson Czeglédy Kész Zoltán – az MSZP-DK-Együtt-Párbeszéd és a többi liberális törpepárt által támogatott »független« jelölt – kampányán dolgozott, és Czeglédy a szombathelyi MSZP elnökeként kapcsolatban áll a vas megyei szocialisták egykori elnökével, a Karácsony Gergely »vezette« Zugló szürke eminenciásával, Tóth Csabával is.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/126183

Ajánljuk még a témában