Az elnök és veje

2018. március 7. 07:42

Charles Gati
Népszava

Kérdés, hogy Trump cserben hagyja-e Kushnert, aki amellett, hogy a veje, egy korrupt és börtönviselt ember fia, szeretett Ivankája férje és unokája apja is. Hogy ezek milyen nehéz döntések, arra persze nem csak az óceánnak ezen az oldalán vetül fény mostanában.

„Kushnernek szerepe volt abban, hogy Trump kampányfőnöke az a Paul Manafort lett, akire most szinte bizonyosan sokéves börtönbüntetés vár. Kushner befolyásolta apósát, hogy a Moszkvával együttműködő és ezért hamarosan elbocsájtott – és bűnösségét azóta elismerő – Michael Flynnt nevezze ki nemzetbiztonsági tanácsadónak. Vizsgálat tárgya Kushner kapcsolata a Deutsche Bankkal is, amely többszáz millió dolláros kölcsönökkel támogatta a Kushner és a Trump család befektetéseit. Kushner már a Fehér Házban dolgozott, amikor a Kínához kapcsolódó Anbang biztosítóval tárgyalt egy több milliárd (!) dolláros közös vállalkozásról.

Az elnök egyelőre nem nyilatkozott az ügyről. Igaz, Putyin múltheti beszédére sem reagált, amelyben az orosz elnök új nukleáris fegyverekkel ijesztgette Amerikát, sőt pont Floridát, ahol Trump a szabadidejét tölti. Arra sem szólt semmit, hogy Kína vezetői a korábbinál jóval nyíltabban kanyarodtak vissza Mao totális diktatúrájához. Tehát Trump nem tweetelt Kushnerről, Putyinról, Hszi Csin-pingről. Arról viszont igen, hogy Alec Baldwin, a színész, aki a televízióban gyakran utánozza őt, milyen csúfosan nyilatkozott róla.

Kérdés, hogy Trump cserben hagyja-e Kushnert, aki amellett, hogy a veje, egy korrupt és börtönviselt ember fia, szeretett Ivankája férje és unokája apja is. Hogy ezek milyen nehéz döntések, arra persze nem csak az óceánnak ezen az oldalán vetül fény mostanában.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/126179

Ajánljuk még a témában