Elios - Mátészalka, Szolnok

2018. március 6. 13:20

Bayer Zsolt
Magyar Idők

Haladjunk sorjában, és ragaszkodjunk a száraz tényekhez.

„Folytassuk a mátészalkai »Elios-botránnyal«, hiszen a múlt heti Magyar Nemzet (ugyan már!) címlapon hozta a mátészalkai »Elios-botrányt« olyan fantasztikus tételmondatokkal, miszerint az önkormányzat ezzel a szerződéssel (mármint Mátészalka közvilágításának korszerűsítése, tendernyertes: Elios Kft.) »hosszú távra eladósította a várost«.

Haladjunk sorjában, és ragaszkodjunk a száraz tényekhez. Nézzük legelőször a közbeszerzési eljárás lefolytatásának folyamatát, időrendben: A közbeszerzési eljárást lefolytatta: DFK Centrum Kft., 1095 Budapest, Ipar u. 5. A műszaki ellenőrzést végezte: Hepp Viktor e. v., 4400 Nyíregyháza, Kárpátalja u. 8., villamos mérnök, műszaki ellenőr. Közbeszerzés nyertese: Elios Zrt. Alvállalkozóként a kivitelezést végezte: Szatmár-Vill Kft., 4700 Mátészalka, Dózsa Gy. utca 175.

Egyébként nemcsak a kivitelezést végezték el, hanem azóta ők látják el Mátészalka teljes közigazgatási területén a közvilágítás üzemeltetését, javítását, karbantartását stb., szóval gyakorlatilag »maguknak« szerelték fel a lámpatesteket, így kizárt a szándékos vagy véletlen rossz minőségben kivitelezés, hiszen tudták, hogy ők üzemeltetik majd a frissen felszerelt közvilágítási rendszert. Alvállalkozó tervező: Kempf Géza, 7630 Pécs, Pécsváradi út 10. A megvalósíthatósági tanulmány készítője: Sistrade Kft., 1255 Budapest, Pf. 4.

A közvilágítás korszerűsítéséhez Mátészalka önkormányzata nagyon kedvező finanszírozású hitelt vett fel. Az előkészítés során a pénzügyi bizottság (élén Kövendy Zsolt MSZP-s képviselővel) egyöntetűen támogatta a korszerűsítésről és a hitelfelvételről szóló határozattervezetet.

A testületi ülésen már Kövendy Zsolt (MSZP) nem volt jelen, ugyanúgy, mint az egyik jobbikos képviselő (Katona Péter) sem, azonban a másik jobbikos (Szathmári Lajos) képviselő és a jelen lévő fideszesek egyöntetűen, nyolc igen szavazattal támogatták a korszerűsítésről szóló tervezetet és a hitelfelvételt.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/126139

Ajánljuk még a témában