Karácsony: A Fidesz kamupártokat indít az ellenzék dolgának nehezítésére

2018. március 5. 18:31

„Kamupártokat” indít a Fidesz az áprilisi országgyűlési választásokon az ellenzék dolgának nehezítésére.

Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje szerint a Fidesz szervezett módon indít „kamupártokat” az áprilisi országgyűlési választásokon az ellenzék dolgának nehezítésére.

Karácsony Gergely hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón „kamukormánynak” nevezte az Orbán-kabinetet, mivel szerinte az nem foglalkozik a kormányzással. Példaként említette, hogy miközben van „propagandaminiszter”, addig egészségügyi, oktatási és szociális tárcavezető nincs. Szólt továbbá arról is, hogy a kormány létrehozott egy „kamuellenzéket” is, a napközben záródó jelöltállítás alapján ugyanis akár harmincnál is több párt indulhat a választáson, azok többségéről pedig eddig senki nem hallott. Olyan hosszú lesz a szavazólap, hogy azok összekötéséhez egy újabb kerítést lehetne csinálni az ország szélén – mondta.     

Az igazi választópolgárok azonban szerencsére az igazi ellenzéken keresztül egy igazi kormányt választhatnak maguknak - mondta, majd aláhúzta, a Fidesz bukására a hódmezővásárhelyi voksolás után már nemcsak remény van, hanem az a papírforma. Kiemelte, a Fidesz hétvégén azzal riogatta a közvéleményt, hogy az ellenzék laktanyákat akar megnyitni a menekülteknek, miközben ezt ők maguk tették meg 2015-ben.     

Karácsony Gergely közvélemény-kutatásokra hivatkozva kijelentette, az MSZP-Párbeszéd jelöltjei a legesélyesebbek abban az 58 körzetben, ahol indulnak. Emellett arra kérte szimpatizánsaikat, hogy a DK jelöltjeit támogassák, ahol az MSZP-vel kötött megállapodás alapján ők indulnak. Aláhúzta, egy tekintélyes német napilap alapján is ő számít Orbán Viktor miniszterelnök legesélyesebb kihívójának.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/126094

Ajánljuk még a témában