Újabb pofon a migránspárti baloldalnak az olasz választás

2018. március 5. 09:33

Deák Dániel
Figyelő

Az olasz választási kampány is megmutatta, hogy a magyar gondolkodás és megoldások átvételével választást lehet nyerni.

„Most pedig Olaszországban vált egyértelművé, hogy az emberek többsége nem kér a bevándorláspárti baloldalból. Az előzetes felmérések jóslata bevált, az olasz baloldal minden eddigi leggyengébb szereplését hozta a tegnap esti választás.

Ez a lázadás az európai baloldal ellen egyértelműen annak a következménye, hogy sem a migrációs, sem a gazdasági válságot nem tudták megfelelően kezelni, az európai polgárok helyett másokat – bevándorlókat, globális pénzügyi tőke elvárásait – igyekeztek képviselni ezek a pártok.

A mostani olasz jobboldali fordulat azt üzeni, hogy az olaszok többsége is nemet mond az európai identitás feladására, Olaszország is felébredt abból a Hamupipőke álomból, amit az elmúlt évek baloldali kormányzás jelentett. Éppen itt volt az ideje, hiszen az olasz Demokrata Párt már nyíltan egy bevándorlópárttá vált: a párt a kampány során szavazás-szakkört tartott muszlimoknak a milánói Iszlám Központban úgy, hogy a teszt-szavazólapon csak az ő pártjuk neve szerepelt. Jól jelzi, hogy milyen komoly népszerűségvesztésen ment keresztül a párt, hogy a 2014-es EP-választáson még a voksok több mint 40 százalékát kapta.

Mindez Magyarország számára egy újabb megerősítést jelent. A most győztes pártok politikusai a kampányban sorra arról beszéltek, hogy példaértékű az, amit Orbán Viktor tett az elmúlt években. Így az osztrák után az olasz választási kampány is megmutatta, hogy már nem kínos Orbán Viktor mellett kiállni, hanem a magyar gondolkodás és megoldások átvételével választást lehet nyerni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/126058

Ajánljuk még a témában