Játék a tűzzel

2018. március 5. 19:13

Batka Zoltán
Népszava

Veszélyes sportot űz Németh Szilárd alelnök és a Fidesz azzal, hogy politikai cirkusz színhelyévé teszi a parlament Nemzetbiztonsági Bizottságának üléseit.

„Veszélyes sportot űz Németh Szilárd alelnök és a Fidesz azzal, hogy politikai cirkusz színhelyévé teszi a parlament Nemzetbiztonsági Bizottságának üléseit. A nemzet zsírtarkója ősz óta menetrendszerűen műbalhét rendez, amikor az ellenzék rákérdez az Orbán-kormány körül terjengő korrupciós ügyekre.

Rögtön tisztázzuk: egy ellenzéki képviselőnek nemcsak joga, hanem kutya kötelessége információt kérni a szolgálatoktól az olyan ügyekről, mint az Elios. 2010 előtt az akkori Nemzetbiztonsági Hivatal évkönyveiben rendszeresen Magyarországra leselkedő súlyos veszélyforrásként írták le, hogy szervezett bűnözői körök megpróbálnak közbeszerzésekből hasznot húzni. Időközben annyi változott, hogy az ilyen bűncselekmények speciel a magyar miniszterelnök közvetlen környezetében történnek. Sőt, immáron ott tartunk, hogy az a jobbik eset, ha csak a fideszes vezetés lop, és nem rajtuk keresztül valami még súlyosabb szereplő. Tiborcz ugyanis csak egy aranyifjú, akit egy igazi maffiózó kábé körberöhög. Csakhogy ha a nehézfiúk azt látják, hogy itt egy nyálasszájú ifjonc milliárdokat vághat zsebre, akkor onnantól adva van a példa, hogy ők is fogjanak maguknak egy korrupt politikus apucit.

Tisztázzuk: Németh hisztijei az ellenzéknek nem ártanak. Ellenkezőleg. Viszont azoknak a munkáját és az életét nagyban megnehezítik, akik így is naponta viszik a bőrüket vásárra értünk. Azt a rendkívül veszélyes üzenetet közvetítik a magyar bűnüldözés és a szolgálatok dolgozói felé, hogy vékony jégre mennek, ha korrupciós ügyekkel foglalkoznak. Számukra a fideszes kormánypolitika innentől nem támogató segítséget jelent, hanem egy plusz problémaforrást. És ha ezen a területen valami elvonja a figyelmet, abból hamar tragédia lehet.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/126096

Ajánljuk még a témában