Orbán világkvótát kért az ENSZ-től

2018. március 4. 20:16

Urfi Péter
444

Orbán három éve még azt kérte az ENSZ-től, hogy vezessen be „világkvótát” a migránsok befogadására.

„Ezen a ponton érdemes felidézni azt a beszédet, amelyet Orbán Viktor úgy 2 és fél éve, 2015 szeptemberében mondott el az ENSZ Közgyűlésén. Ekkor még úgy gondolta, hogy a »migránsokat« egy »világkvóta« szerint kell befogadnia az országoknak. Orbán szerint Európa nem lesz képes egyedül viselni az általa népvándorlásnak nevezett folyamat terhét. »Ha nem lesz változás a jelenlegi trendekben, Európa destabilizálódni fog« - jósolja Orbán, majd az ENSZ vezetőjéhez fordul:

„Ezen tények alapján arra sürgetem a Főtitkár urat, hogy kezdeményezzen tárgyalásokat e teher globális szintű megosztásáról. A nemzetközi politika minden fontosabb szereplőjének be kell fogadnia a migránsok egy részét egy világkvótarendszer részeként.«

Az egész beszéd meghallgatható Orbán Viktor facebookján

Orbán a nemzetközi közösség előtt arról beszélt, hogy »őszinte részvétet« érez azok iránt, akik »otthonuk elhagyása mellett döntöttek”. Szerinte a migránsok a saját kormányaik és a nemzetközi politika rossz döntései miatt szenvednek: 

»A mi elhibázott, teljesíthetetlen várakozásokat keltő európai politikánk áldozatai.«

Azóta már arról szól a kormányzati kommunikáció, hogy a menekültválságot Soros György szervezi. 

Szintén érdekesen csengenek ma a muszlimellenességről szóló szavai:

»Én egy keresztény országból jövök, ezért hangsúlyozni szeretném, hogy a keresztény megközelítés nem tolerál semmilyen muszlimellenes politikát. A muzulmán hit, amit tisztelünk és becsülünk, nem felelős ebben a tömeges migrációs mozgásban. Arra kérlek benneteket, hogy csatlakozzatok az erőfeszítéseinkhez, hogy megelőzzük a muszlim-ellenes érzelmek terjesztését.«”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/126041

Ajánljuk még a témában