Gyurcsány zárkadublőre

2018. március 3. 08:16

Szikszai Péter
Magyar Idők

Czeglédy Csaba gyanúsított és képviselőjelölt. Névjegynek sem rossz.

„Czeglédy Csaba gyanúsított és képviselőjelölt. Névjegynek sem rossz. Az iskolaszövetkezeti ügy a vádhatóság szerint hatmilliárdos kárt okozott az államnak. A bíróság kétszer is úgy határozott, hogy a terheltnek előzetes letartóztatásban kell maradnia, ugyanis tartani kell attól, hogy a szoci ügyvéd bizonyítékokat semmisít meg, tanúkat befolyásol vagy esetleg megszökik.

Az MSZP-s politikust azonban a börtön magányában arra sarkallta a tettvágy, hogy független parlamenti képviselőként tegyen a haza ügyéért, ezért mások mellett a volt SZDSZ-s Mécs Imrével és nejével összeszedette az induláshoz szükséges aláírásokat, s így mentelmi jogot szerzett.

Czeglédyt persze megilleti az ártatlanság vélelme, a jogi helyzet azonban botrányos. Ennyi erővel a szocialista politikust akár emelt díjas telefonos szavazással is ki lehetett volna szabadítani a börtönből. Jogi nonszensz, hogy egy folyamatban lévő büntetőeljárásból ilyen könnyen ki lehet csusszanni, veszélyeztetve a nyomozás sikerét. Ráadásul az eset súlyos precedenst teremthet, hiszen a kampány ideje alatt több száz előzetes letartóztatásban lévő gyanúsított szabadulhat, például a körúti robbantó is, ha van néhány segítőkész ismerőse. De ez csak az egyik probléma, van itt más is.

Nevezett Czeglédy Csabáról, Gyurcsány ügyvédjéről a nyomozás alatt derült ki, hogy az elő-előforduló aprócska iskolaszövetkezeti csődhelyzeteiben a volt szocialista kormányfő feleségének, Dobrev Klárának a cége segítette ki 70-80 millió forintos kölcsönökkel. Czeglédyt tehát szoros szál, erős pénzügyi kötelék fűzi a Demokratikus Koalíció elnökéhez, mindamellett húsz éve ő Szombathely erős szocialistája.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/125983

Ajánljuk még a témában