Mi marad?

2018. február 28. 09:02

Pintér Bence
Magyar Nemzet

Ha Sorost nem gyűlöli, a migránsoktól pedig nem fél eléggé a magyar, akkor a közhangulathoz kaméleonként idomuló Fidesznek változtatnia kell.

„Minden történés, minden esemény ebben a mátrixban jelent meg: a gonosz nemzetközi pénzember idegeneket akar betelepíteni az országba, több milliót. Az üzenet lényege, hogy egyrészt gyűlöld a helyi Goldsteint és hazai »ügynökeit«; másrészt rettegj a migránsoktól – akikről ugyebár éppen a propagandaminisztérium közleménye ismerte el, hogy nem igazán akarnak Magyarországra jönni. Gyűlölj ezenfelül bárkit, aki akár csak kicsit is kritizálni meri a Fideszt, Orbán Viktort vagy a kormányt. A kormányoldal terebélyes és állami pénzen jól tartott médiaportfóliójából ezeken az üzeneteken kívül nagyjából csak hazugságok, lejáratókampányok és csúsztatások folytak – a biztos áprilisi győzelem tudatában. És ahogy arra most a közmédia műsorfolyamát nézve maga Lovas István is rádöbbent: minden nekik kellemetlen hírt elhallgattak.

Ha Sorost nem gyűlöli, a migránsoktól pedig (migránsok hiányában) nem fél eléggé a magyar, akkor a közhangulathoz kaméleonként idomuló Fidesznek változtatnia kell – mondják most a megmondók. A kérdés az, meg tudják-e ezt csinálni. A felvásárolt vidéki lapokból, országos és kábeltévékből, rádiókból, online portálokból álló hatalmas propagandagépezetben ugyanis alig létezik önállóság. A váratlan, nem Habony Árpád által kontrollált ügyekre és eseményekre csak feltűnően nagy késéssel, a központi üzenetet bevárva tudnak reagálni. Vagyis azt böfögik vissza, amit a gazda megetet velük. De mit etessenek meg velük most, amikor oly közel a választás napja?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/125829

Ajánljuk még a témában